Blogroll

Search

Οι σκελετοί των γιγάντων, οι πόλεις στην Σελήνη και το θύμα Λιακόπουλος

November 2nd, 2007 by

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσω κάτι. Εγώ δεν τον λέω γραφικό, καραγκιόζη και λοιπές κακίες. Εγω τον λέω plagiarist, πως να το πω Ελληνικά, πλαγιαριστή; θα παρεξηγηθούν οι κάτοικοι στο Πλαγιάρι έτσι 😉

Διάβασα στο νετ πολλές αναφορές στον Λιακόπουλο, είδα και το site funel που ομολογώ οτι τον κράζει χοντρά. Δεν λέω γέλασα αρκετά με την σάτιρα αλλά πρέπει να παραδεχτώ οτι αγγίζουν και την ύβρη.

Το θέμα είναι οτι και αυτός πέφτει θύμα των ηλιθίων, άσχετα αν το κάνουν με δόλο ή όχι. Οπως έχω πει σε πολλούς φίλους που γίνονται spammers κατα λάθος, κοιτάτε τι μαλακία σαν έχουν στείλει πριν την κάνετε forward σε άλλους καημένους.

Υπάρχουν καταπληκτικά sites που κάνουν αυτή την δουλειά. Το snopes το Hoaxbuster και το hoax-slayer για να αναφέρω μερικά. Ακόμα και το about.com έχει στήλη για τα urban legents. Ακόμα και το subject του ανόητου email που σου λέει την παπαριά να ψάξεις με τη λέξη hoax στο google θα σου πει αν είναι αλήθεια ή όχι.
Για τι να πω πρώτα; Για τους σκελετούς των γιγάντων;

giant1giant-skeleton-2giant-skeleton3giant-skeleton4

Διαγωνισμός photoshop απο το worth1000.com ήταν. Μπορείτε να το επιβαιβεώσετε και απο το σχετικό άρθρο του hoax slayer.

Οσο για την πολιτεία στη σελήνη, όποιος έχει παίξει Command and conquer να μου πει αν του θυμίζει το Nod temple. Και αυτό αν δείτε απο το Youtube και ένα σχετικό ψάξιμο στο νετ θα δείτε οτι κατασκευή ενός Γάλλου ήταν για να κάνει πλάκα.

moon

Το οτι πολλά conspiricy sites το έβαλαν και είπανε οτι είναι απο την αποστολή της NASA apollo 20, η οποία παρεμπιπτόντως δεν υπήρξε ποτέ, κάτι λέει.

Πολλά που του στέλνουν και τα δείχνει είναι πραγματικά, πολλά είναι σκέτη απάτη. Εγω προβληματίζομαι αν τα ψεύτικα τα δείχνει εν γνώση του, οπότε συναινεί στην απάτη ή αν όντος δεν τα τσεκάρει. Μπορεί και τα τσιράκια του να μην ψάχνουν στην τελική.

Αν θέλει να βγάλει και άλλα βιβλία ο συνδυασμός του νετ με την ασχετοσύνη του μέσου Ελληνα δημιουργούν τέλειες προϋποθέσεις για πολλά ακόμα βιβλία. Εγω το ξανάπα, μπράβο του! Αλλά να μην κλέβει… Αν εξαιρέσεις τον Texe Marrs που έχει μεταφράσει βιβλία του και προφανώς, θέλω να πιστεύω, έχει πληρώσει πνευματικά δικαιώματα, με τα υπόλοιπα τι γίνεται;

Δεν θα τον καταγγείλει κανείς αν βάζει παραπομπές και ακολουθεί τους κανόνες της διεθνής βιβλιογραφίας, έτσι οπως είναι τώρα όμως μπορεί ο καθένας να τον καταγγείλει. Το εύκολο κέρδος, και εδώ δεν μιλάμε για δίφραγκα αλλά για χιλιάδες ευρώ, ίσως να χτύπησε και μύρια, έχει και κινδύνους.

Εκεί τα παίρνω και με τους “κατά του”, ρε παιδιά αν είστε μάγκες καταγγείλετε τον να πάει μέσα για copyright issues. Με το να κοροϊδεύεις απλά κάποιον, μόνο διαφήμιση του κάνεις.

Και κατι τελευταίο για τώρα: Δημοσθένη άλλαξε το site σου! Βάλε affiliates που κανένα βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα δεν έχει κάνει ακόμα (νομίζεις το amazon.com ήταν χαζό που το έκανε και έγινε κράτος;) και κάντο και Multilingual. Λεφτά δεν θες στην τελική; Αν σε ένοιαζε τόσο η αλήθεια θα έγραφες τις εκπομπές σου σε κείμενα και θα τα έβαζες στο net. Και στο εξωτερικό πίστεψε με έχει πολύ χρήμα η υπόθεση. Αν θες βοήθεια πες 😉

Posted in Λιακόπουλος | No Comments »

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.