Blogroll

Search

Από το -άρα στο -άκι… Το τέλος του σοσιαλισμού; ή μήπως όχι;

September 20th, 2007 by

Διάβαζα online ένα άρθρο με τίτλο “Από το -άρα στο -άκι… Το τέλος του σοσιαλισμού;” στο Intellectum και παραθέτω το παρακάτω κομμάτι:

“Παλαιότερα η λεκτική έκφανση του φανταστικού μαξιμαλισμού στις ζωές μας και η γραμματική-φανταστική μετατροπή του καρπουζιού σε καρπουζάρα, του αυτοκινήτου σε αυτοκινητάρα, της γκόμενας σε γκομενάρα κ.ο.κ. μπορεί μεν να διάχεε έναν άκρατο μικροαστικό μεγαλοϊδεατισμό, απέπνεε όμως συνάμα την αισιοδοξία και την αγωνιστικότητα του νεοέλληνα, ο οποίος στη χειρότερη περίπτωση προσδοκούσε την πραγματοποίηση του αμερικάνικου ονείρου επί ελληνικού εδάφους και στην καλύτερη οραματιζόταν την κοινωνική ανατροπή και την θεμελίωση της ισονομίας.”

Καθώς και το : “Μέσα από την υιοθέτηση του συγκεκριμένου λεξιλογίου ο νεοέλληνας φαίνεται να αποδέχεται εμμέσως πλην ανεπιφυλάκτως το ρόλο του αποκαμωμένου ταξιδιώτη, του γερασμένου επαναστάτη, του γρονθοκοπημένου μποξέρ, ο οποίος έχει πλέον εξοικειωθεί μοιρολατρικά με τα κακώς κείμενα, έχει απαξιώσει την πολιτική και τους πολιτικούς, έχει παύσει να αγωνίζεται ενάντια στα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης και της υγείας, στην άνιση κατανομή του πλούτου και εν κατακλείδι έχει σταματήσει να αγωνίζεται υπέρ όσων ευαγγελίζεται ο σοσιαλισμός

Παίρνοντας ως αφορμή τα παραπάνω αναρωτιέμαι αν απο το “Γιωργάκης” πηγαίναν στο “Γιωργάρα” θα υπήρχε αλλαγή, ή ακόμα καλύτερα απο το “Βαγγελάρα” πηγαίναν στο “Βαγγελάκη”;

Το ένα ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στο Γιώργο ως Γιωργάκη βγάζοντας μια απαξιωτική σημειολογία και είναι το ίδιο ΠΑΣΟΚ που αναφέρεται στον Καραμανλή ως Κωστάκη. Δεν άκουσα απο την άλλη το Βαγγελάρα ή αναλόγως το Κωστάρα!

Μου θύμιζε σε κάποια φάση το Κωστίκας και Γιωρίκας των ανέκδοτων και πολλοί το αναφέρουν με την ίδια υποτίμηση και απαξίωση. Και εγώ στα σχόλια περί debate αναφέρομαι με “υποτιμητικά” παρατσούκλια, για ειρωνεία και μόνο και για το υπονοούμενο, όποιος το πιάσει. Αλλά έχει μια διαφορά.

Ο λόγος που αναφέρω όλα αυτά είναι γιατί τελικά οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταλήξουν τι θέλουν και ποιοι είναι. Εγώ βλέπω όντως δύο τάσεις στο ΠΑΣΟΚ: την πραγματοποίηση του αμερικάνικου ονείρου επί ελληνικού εδάφους και το οραμα της κοινωνικής ανατροπής και της θεμελίωσης της ισονομίας. Σε επίπεδο μάζας, κόσμου, ψηφοφόρων, όχι στελεχών.

Δυστυχώς η πρώτη κατηγορία ήταν το ΠΑΣΟΚ που ηττήθηκε, το ΠΑΣΟΚ που κουράστηκε, το ΠΑΣΟΚ που ξευτέλισε την Ελλάδα και απογύμνωσε τους Έλληνες. Το ΠΑΣΟΚ των ηλιθίων, πωρωμένων, τριτοκοσμικών δήθεν σοσιαλιστών. Το ΠΑΣΟΚ με τα λαμόγια που το μόνο που τους νοιάζει είναι να ξανα-κατακτήσουν την εξουσία και να κάνουν το όνειρο, πραγματικότητα για την πάρτη τους και μόνο.

Το θέμα είναι, θέλει ο Γιώργος ή ο Βαγγέλης ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ; ή όποιος άλλος είναι υποψήφιος; Παραπέμπω στο κομμάτι προς ΠΑΣΟΚ.

Τι ψηφοφόρους θέλετε; Αυτό είναι το ζητούμενο. Και ακόμα πιο σοβαρά, τι Ελλάδα και τι Έλληνες θέλετε.

Άθλιοι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Τα ρεμάλια που πάνε στα πολιτικά γραφεία της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ είναι τα ίδια ρεμάλια. Είναι αυτοί οι καταραμένοι αναποφάσιστοι (που πρέπει να τους αλλάξουμε όνομα και να τους λέμε απλά συμφεροντολόγους), αυτοί που ψηφίζουν κατα το δοκούν και δεν έχουν κανένα πιστεύω. Το ζήτημα για όλους μας είναι θέλουμε τέτοιους Έλληνες;

Εγω δεν τους θέλω πάντως.

Ας ενωθούν οι καραγκιόζηδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ας τους πάρουν. Εγώ πιστεύω οτι οι σοβαροί, ακόμα και αν δεν είναι, θα γίνουν πιο πολλοί τελικά.

Αγαπητό μου ΠΑΣΟΚ, κάτσε στην αντιπολίτευση, και 4 και 8 χρόνια αν χρειαστεί. Μην το φοβάσαι. ΆΛΛΑΞΕ εσύ πρώτο για να αλλάξεις τον κόσμο. Αν καίγεσαι για την εξουσία, θα καείς, όπως και κάηκες!

Γελάω με την διαφορά του κόσμου στο net, η πλειοψηφία είναι με το Γιώργο, ενω τα ΜΜΕ με το Βαγγέλη. Ε καί; Θα πεθάνουν κάποτε όλοι αυτοί που ζούνε ακόμα στο κόσμο του “δεξιά – αριστερά”. Εμείς εδώ θα είμαστε, και θα μας φτύσει η ιστορία αν κληρονομήσουμε αυτό το κόσμο στα παιδιά μας.

Posted in Πολιτική | No Comments »

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.