Blogroll

Search

Η ανατομία ενός Ρουσφετιού

September 11th, 2007 by

 Πως γίνεται ένα ρουσφέτι;

Είναι πολύ απλό! Ξεκινάς με επίσκεψη στο βουλευτικό γραφείο, με το αίτημα σου ανα χείρας ή το βιογραφικό σου. Αν πας συστημένος ή ξέρεις κάποιον απο τους γραμματείς ή φαρισαίους που δουλεύουν εκεί, ακόμα καλύτερα. Αν δεν ανήκεις καν σε αυτό τον πολιτικό χώρο, μην ανυσηχείς καθόλου, αυτοί δεν το ξέρουν!

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, “όπως δημόσιο!” Αν ο βουλευτής έχει μηχανογραφημένο ρουσφετολόγιο ακόμα καλύτερα. Μια παρένθεση εδώ: Και μόνο το γεγονός οτι υπάρχουν τόσες εταιρείς παραγωγής λογισμικού -software για την διαχείρηση κάτι λέει. Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, μέχρι και διαγωνισμό έχει κάνει η βουλή για πρόγραμμα το οποίο δίνει δωρεάν στους βουλευτές. Το ανέγκδοτο βέβαια είναι οτι σαν κλασίκοί αντιπρόσωποι του Ρεζιλιστάν και οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το χάλι μας το μαύρο. Ως ματαιόδοξοι λοιπόν, ο καθένας έχει το δικό του, με την ίδια λογικοί που ο κάθε επαγγελματίας δεν θέλει να μοιάζει με τους άλλους και φυσικά όλοι το θέλουν τζάμπα. Περιττό να πω πως αν ο κάθε Μάκης έκανε την δουλειά του, λίγο πιο καυστικά, δεν θα μιλούσε για ένα ρουσφέτι αλλά θα έπερνε 300 databases, εκεί να δεις ρόμπα!

Αφού λοιπόν σε φακελώσουν κανονικά (Μόνο απο αυτό, μην μου λένε ότι  δεν έχει φακέλωμα πολιτικών φρονιμάτων), κατοχυρώνουν το αίτημα σου και σου λένε οτι θα το κάνουν το συντομότερο δυνατόν και θα σε ειδοποιήσουν.

Μετά… και το μετά έχει πλάκα, ανάλογα με τον τρόπο ανάλυσης και των “κονέ” στα υπουργεία του κάθε βουλευτή σε ταξινομούνε. (Εδώ να παραθέσω οτι δεν έχει καμία σημασία άν ο βουλευτής που θα πας είναι σε κόμμα που κυβερνάει ή οχι. Η φάρα τους έχει τρομακτικά καλή συνοχή, ως κλάδος, “κόκορας κοκόρου μάτι δεν βγάζει”, αλληλοεξυπηρετήσεις κάνουν όλοι.

Σε ταξινομούνε λοιπόν ανα υπουργείο ή ανα γνωριμία που έχουν και αρχίζουν τα τηλέφωνα, τα φαξ και τα email. Ο μόνος λόγος που δεν γίνονται όλα τα ρουσφέτια, δεν έιναι το φιλότημο ή΄η τσίπα είναι ο ανταγωνισμός. Θέλεις εσύ την μετάθεση σου; Ε! την θέλουν και άλλοι 200, τι γίνεται λοιπόν; Εκεί παίζουν τα “γαλάζια” και “πράσινα” παιδιά και μόνο εκεί. Η σειρά προτίμησης και αξιολόγισης είναι στο πόσο “δικό μας παιδί” είναι ο αιτών και πόσο καλές σχέσεις έχουμε με την υπηρεσία που θα μας κάνει το ρουσφέτι.

Μην νομίζεται φυσικά ότι ασχολείται ποτά ο ίδιος ο βουλευτής ή ο υπουργός με αυτά, (μόνο σε πολύ Big cases). Μέχρι και μεταγραφές στελεχών υπάρχουν στα πολιτικά γραφεία, για τις γνωριμίες του υπεύθυνου. Δεν πας να ξέρεις τον ίδιο των διευθυντή του ‘ότι να είναι’, αν ο υπέυθυνος ξέρει την γραμματίνα είναι σε καλύτερη θέση.

Φυσικά, όλα αυτά καταγράφονται για το σύστημα ανταλλαγών. Μου έκανες αυτήν την χάρη τότε, θα σου κάνω εγώ τώρα. Μου χρωστάς, σου χρωστάω. Και πάει λέγοντας…

Ασχετο: Τι καταχωρούν;  Εκτός απο τα στοιχεία σου και το ποιός σε σύστησε, με πλήρες index μιλάμε, και το τι κατηγορία είσαι, τα γενέθλια σου για να σου στείλουν καρτούλα ή φυλλάδιο, σκέφτονται και τι δύναμη έχεις, σε ψήφους φυσικά.  Και εδώ μπαίνει το ΘΑ.

ΜΗΝ ακούσω κανένα ρεμάλι να κατηγορεί πολιτικό για ΘΑ ΘΑ ΘΑ, κανέναν. Το ίδιο κάνουμε και εμείς. Θα θα αυτοί, θα θα θα σε φηφίσω και εγώ. Υποσχέσεις αυτοί, υποσχέσεις και εμείς. ΕΜΑΣ αντιπροσωπεύουν τα 300 ρεμάλια και καλά κάνουν. Οτι είσαι αυτό θα βγάλεις. Εσύ τους υπόσχεσαι οτι πίσω απο το μπλέ παραβαν θα τους ψηφίσεις, αυτοί σου υπόσχονται λαγούς και πετραχήλια.

Και ΡΩΤΑΩ: Δεν είναι αυτό δωροδοκία δημόσιου λειτουργού; Δεν έγινε κακούργημα αυτό; Επειδή δεν είναι φακελάκι με λεφτά; αυτό είναι η διαφορά;

rousfeti 

Γιατί δεν βάζετε κάποιον μέσα; Ε;

Αυτός ο φαύλος κύκλος δεν θα σπάσει ποτέ απο την μεριά των πολιτικών όσο υπάρχουν άχρηστοι που ζητάνε ρουσφέτια. Γιατί δεν κάνει κάτι η δικαιοσύνη; Γιατί δεν κάνεις κάτι εσύ; ΣΤΑΜΑΤΑ να ζητάς ρουσφέτια.

Οσο για το κράτος πολύ θα ήθελα να συλλαμβάνει όλα τα κοπρόσκυλα που ζητάνε περισσότερο απο τα κοπρόσκυλα που τα κάνουν. Δεν ντρεπόμαστε καθόλου; Ασε τα 300 ρεμάλια να κατηγορούν ο ένας τον άλλον, αυτοί τα κάνουν ΟΛΟΙ!  Εσύ τι κάνεις; Ο πολίτης, οχι απλά το ανέχεσαι, το συντηρείς κι όλας. Οπώτε δεν σε πέρνει να γκρινιάζεις. Εδω θα βάλουν μηχανάκι για σειρά προτερεότητας σε λίγο με την κίνηση που έχουν στα γραφεία τους και εμείς μιλάμε;

Αξίζουμε τα 300 ρεμάλια. Νόμος της αγοράς είναι, προσφορά και ζήτηση. Σταμάτα να αγοράζεις ρουσφέτι να σταματήσουν να τα πουλάνε.

Θα επανέρθω με τις μίζες

Posted in Πολιτική | No Comments »

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.