Blogroll

Search

Debate: γενικές τοποθετήσεις

September 8th, 2007 by

 Να διαβάσεις το τέλος εσύ που θέλεις την ψήφο μου.

Και ΟΧΙ δεν γράφω πολιτικώς ορθά. Και ΝΑΙ εχω ορθογραφικά. Και; 

Κλαψ

Εμείς είμαστε ένα νέο κόμμα η Δημοκρατική Αναγέννηση. Ανήκουμε πολιτικά στον κεντρώο χώρο. Κοινωνικά όμως ως χριστιανοί είμαστε πέρα απ’ τον κάθε λογής κοινωνικό αριστερισμό και προοδευτισμό.

Δηλαδή για να καταλάβω Στέλλιο, οι Χριστιανοί δεν μπορούν να έχουν κοινωνικό προοδευτισμό; Στον μεσαίωνα να πάμε; Αλλους Χριστιανούς δέχεσαι; Προτεστάντες; Κοθολικούς; Για τους αλλόθρησκους τι λες;

Ο κ. Παπαχελάς μας μέτρησε προηγουμένως ετεροχρονισμένα στη 1 μονάδα. Προφανώς αγνοεί μετρήσεις στον επιτρεπόμενο χρόνο οι οποίες μας έφτασαν στο 1,8% και στο 2,3%. Σε κάθε περίπτωση εμείς συγκροτούμεθα από ομάδες και στελέχη που φυσικά προέρχονται από διαφόρους πολιτικούς χώρους.

Οσο δεν μπαίνεις στην βουλή τι σημασία έχει; Η θα μπεις μόνος σου;

Μαζί μας είναι η Χριστιανική Δημοκρατία, κίνημα της χριστιανικής αριστεράς με ιστορία. Μαζί μας είναι πάρα πολλά στελέχη του ΔΗΚΚΙ. Μαζί μας είναι στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία. Μαζί μας είναι επίσης στελέχη από το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη τα οποία έχουν προσχωρήσει προσφάτως για λόγους τους οποίους απεκάλυψαν δημόσια.

Αχταρμάς δηλαδή; Και αφού είσαι κέντρο οι δεξιοί και οι αριστεροί που έχεις τι κάναν; αλλαξοπιστίσανε;

Σε κάθε περίπτωση εμείς πιστεύουμε ότι θα συσπειρώσουμε και θα εκφράσουμε τις δυνάμεις της αναγέννησης του δημόσιου βίου. Θέλουμε να βγούμε από το τέλμα. Να υπερνικήσουμε την παρακμή, τη φθορά και τη διαφθορά. Να ξαναφέρουμε τον κόσμο στην πολιτική. Να εμπνεύσουμε στους νέους την ελπίδα και το όραμα για μια Ελλάδα δικαιοσύνης, αγάπης και ελευθερίας.

Σε ότι μας αφορά δεν θα επιτρέψουμε οι φόβοι των πολιτών να είναι ισχυρότεροι απ’ τις ελπίδες τους. Απορρίπτουμε μια κουρασμένη Ελλάδα που ψάχνει αφορμές συνθηκολόγησης. Πιστεύουμε σε μια δυνατή και δημιουργική Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι μπορούμε πραγματικά να αλλάξουμε όλοι μαζί το μέλλον αυτού του τόπου.

Δεν με έπεισες ρε Στέλλιο, είσαι πολλά χρόνια πίσω, sorry…

Χέρι

Είχα κατά νου να πω άλλα πράγματα, αλλά μετά την επίσκεψη σήμερα στις Σέρρες όπου με έπιασε η κυρία Μαρίτσα, η οποία έχει ένα παιδί 18 ετών φοιτητή που έχει κατρακυλήσει στην ηρωίνη και η οποία μου είπε «Πρόεδρε, κάνε κάτι. Πήγα στον ΟΚΑΝΑ και μου είπαν 6 χρόνια να περιμένω για το παιδί μου. Σε 6 χρόνια θα έχει πεθάνει το παιδί».
Καλύτερα και εσύ και ο καθε ένας να πεις την κυρία Μαρίτσα οτι κατα βάθος αυτή φταίει. Εμείς όλοι οι άλλοι μαλάκες είμαστε που δεν μπλέξαμε με ναρκωτικά; Και στην τελική, την λυπάμαι και την καταλαβαίνω, αλλά δεν γίνεται η πολιτική για τα πρεζόνια, για αυτούς που με τους φόρους τους, πληρώνουμε την αποτοξίνωση τους γίνεται.

Και πολύ φοβούμαι λοιπόν ότι κάποιοι δεν κάνανε σωστά τη δουλειά τους σε κανέναν ευαίσθητο τομέα. Είναι πολύς ο χρόνος για 6 χρόνια. Και κάποιοι πρέπει να απολογηθούν γιατί δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε αυτά τα παιδιά τα οποία είναι θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου.

Να πολεμήσεις τον πραγματικό εχθρό τότε Γιώργο. Εκανες και δημοσιογράφος. Δεν ξέρεις πόσοι πέρνουν κόκα στο συνάφι σας; Η μήπως είναι θέμα elite drug; Με τους εμπόρους να τα βάλεις.

33 χρόνια έχετε την ίδια σύνθεση, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Συνασπισμό. Εάν είστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα, συνεχίστε να ψηφίζετε αυτούς. Αν όμως πιστεύετε ότι κάθε χρόνο στριμώχνεστε λίγο περισσότερο, εάν διαπιστώνετε ότι κάθε χρόνο η ζωή σας γίνεται χειρότερη, τότε εμείς είμαστε η νέα πρόταση.

Φυσικά και δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Το ξέρουμε το χάλι τους. Δεν μου λες; εσύ οταν θα ξαναέχει ολομέλια η βουλή (οχι για την ορκωμοσία), για τα αυτοκίνητα τα αφορολόγητα και για τις βουλευτικές συντάξεις τι θα κάνεις; Να σε δούμε πρώτα (ξανά) βουλευτή τι θα κάνεις και μετά μίλα για νέες προτάσεις. Τολμάς να είσαι διαφορετικός; Γιατί δε λές για το ρουσφετολόγια; γιατί δε λες πως δουλεύει ένα βουλευτικό γραφείο; [Σε ΟΛΟΥΣ πάει αυτό]
Είμαστε αυτοί οι οποίοι διεμβολίσαμε και θέλουμε με την ψήφο σας να διεμβολίσουμε πλήρως το διπολισμό, να αλλάξουν πλέον αυτές οι αλαζονικές κυβερνήσεις των 165 βουλευτών που δεν μπορούν να φέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Που όπως είπα και πριν είναι άνδρο της διαφθοράς. Και ζήσαμε τη διαφθορά με το χρηματιστήριο, ζούμε τη διαφθορά τώρα με τα ομόλογα, χωρίς ποτέ κανείς να πηγαίνει μέσα στη φυλακή.
Έλα τώρα, αυτοί φταίνε για τη μαλακία στο κεφάλι μας; Ναι τα πήρανε, όλοι τα πέρνουνε, αλλά οτι το κάθε βόδι μπήκε στο Χρηματστήριο λες και ήταν τζόγος δεν φταίνε αυτοί, εμείς φταίμε. Φυσικά να πάνε φυλακή, όλοι όσοι πρέπει, αλλά πιοσ θα το τολμήσει, όταν στο καφενείο της Βουλής, όλοι κολλητοί είστε;
Εάν θέλετε λοιπόν κάτι καινούργιο, είμαστε εμείς. Το σύνθημά μας είναι «όλους εμάς ενώνει η Ελλάς» και μέσα στο κίνημά μας θα βρει ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικά κομματικά εφαλτήρια. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό, γιατί εμείς μέσα απ’ τη σύνθεση βγάζουμε τον τελικό λόγο. Προσπαθούμε. Δεν είμαστε μέσα. Ξέρουμε ότι μας λείπει μία ψήφος και θα τη διεκδικήσουμε απ’ τη μια άκρη της Ελλάδος ως την άλλη. Απ’ την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.
Χαρά στο κουράγιο σου. Μπράβο δεν λέω. Θα σε βοηθήσω: Πάνε στο target group του Αντρέα το ’74, Εμπρός της γης οι κολλασμένοι, κάτι θα βρεις. Αλλα μην τους τάζεις λαγούς με πετραχύλια. Θα τρέξουμε σκληρά και οι συνεργάτες μου και εγώ, για να βρούμε αυτή τη μία ψήφο, να μας βάλει μέσα, ούτως ώστε μαζί να ενώσουμε τις γροθιές μας και να δώσουμε μια γροθιά στο πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο.

Εμ, οι συνεργάτες σου είναι το πρόβλημα. Βρες καλύτερους και θα έχεις και άλλο κόσμο. Ποτέ δε πίστεψα οτι πιστεύεις όσα λέγονται. Είσαι πολύ έξυπνος! Βρήκες ένα κενό στην αγορά και μπήκες. Ορθόδοξοι, Παρα-Πατριώτες και λίγο low education. Να τους χαίρεσαι!

Τσύριζα

Νομίζω, ότι έχουμε προχωρήσει σ’ αυτή τη σύντομη προεκλογική περίοδο. Υπήρξαν και εβδομάδες, μήνες ίσως προηγούμενα επαφής με τον κόσμο. Θα έλεγα, ότι κάνει λάθος κανείς αν νομίζει, ότι είναι μόνο ο ρόλος. Ο ρόλος ενός Πολιτικού, ο οποίος με ξύλινο τρόπο μεταφέρει τις ιδέες του. (Τι είπε ο ποιητής παιδί μου; δεν κατάλαβα μαμα!)

Στην πραγματικότητα γράφουμε ένα ημερολόγιο, τουλάχιστον εγώ γράφω ένα ημερολόγιο από τις περιοδείες μου. Δεν μπορώ να ξεχάσω στη Σάμο τον μετανάστη γιατρό από το Αφγανιστάν, που ήταν έτοιμοι να τον γυρίσουν πίσω. Δεν μπορώ να ξεχάσω προχθές στην Καρδίτσα δεκάδες νεαρές κοπέλες, υπαλλήλους Σούπερ Μάρκετ, οι οποίες όλες εν χορώ μου είπαν, ότι “στην Καρδίτσα” και που φοβάμαι και στην υπόλοιπη Ελλάδα “χρειάζεται σημείωμα Βουλευτή προκειμένου να προσληφθείς στο Σούπερ Μάρκετ”.
Θα έπρεπε να ξέρεις, σαν βουλευτής, οτι στην επαρχία, Αλέκο μου, δεν είναι όπως στην Αθήνα. Στα βουλευτικά γραφεία πάνε σωροί τα βιογραφικά και εκτελούν κοινωνικό έργο. ΟΑΕΔ έχουν καταντήσει. Κάνουν match making εταιρείες και βιογραφικά. Το 80% των ανθρώπων μια δουλειά ζητάνε οταν πάνε για ρουσφέτι. Στην Αθήνα ζητάνε μεταθέσεις, αποσπάσεις, κλήσεις να σβήσουν, μεγάλα έργα και μίζες. Δεν το ξέρεις; Το φοβάσαι πανάθεμα σε; ποιόν κοροιδεύεις;

Οσο φια τον Αφγανό, είχε άδεια παραμονής για να τον κρατήσουμε;
Δεν μπορώ να ξεχάσω στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας αυτή τη συμπαθητική κοπέλα 30 ετών, η οποία ήταν έγκυος, η οποία δούλευε με το πρόγραμμα STAGE, η οποία δεν είχε ασφάλιση, η οποία ήταν νοσοκόμος επί 7 ώρες και η οποία έπαιρνε 400,00 € το μήνα.
Πάλι καλά να λες, μάλλον δεν έχεις δει χειρότερα μου φαίνεται. Και γιατί δεν της δίνεις εσύ αλλα 300 απο το μισθό σου;
Δεν μπορώ να ξεχάσω στο Ηράκλειο ,που πηγαίνω συχνότερα ίσως επειδή είμαι και υποψήφιος δύο νεαρά παιδιά, ένα ζευγάρι, οι οποίοι μου λένε να βάλω κάθε φορά το θέμα να ανοίξει ΟΚΑΝΑ στο Ηράκλειο, “διότι πρέπει να πηγαίνουμε στα Χανιά για να έχουμε τις υπηρεσίες τους”.
Θα σε πω οτι είπα και στον Καρατζαφέρη, αυτοί φταίνε! Και αμα πας στην Κρήτη ξανά, τόλμα να μπεις στις χασισοφυτείες που έχουν και αντιεροπορικά Αλέκο. Εκει να πουλήσεις μαγκιά και να τους πεις για προοδευτικές δυνάμεις.
Δεν μπορώ να ξεχάσω τις υπαλλήλους τις νεαρές και τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας που είναι ενοικιαζόμενοι. Για να πληρώνει μικρότερο μισθό η Εθνική Τράπεζα τις νοικιάζει από άλλες εταιρείες σαν να είναι ποδήλατα και σαν να είναι μοτοσικλέτες.

Και τι να κάνει να τους κάνει μόνιμους; βαρέθηκα να μου λες προβλήματα, καμιά λύση;

Δεν μπορώ να ξεχάσω στους δασοπυροσβέστες τους οποίους βλέπω να είναι έκτακτοι υπάλληλοι, όπως είναι συμβασιούχοι πάρα πολλοί και να έχουν πλαστικά γυαλιά που καίγονται στις πυρκαγιές.

Η νεολαία μπορεί να μπει στη ζωή, μπήκε με το άρθρο 16, μπαίνει με τους blockers, μπήκε με την Ανοιχτή Πόλη και μπορεί να σφραγίσει τις εξελίξεις. Ρε παληκάρι μου τα blog τι σχέση έχουν; και αυτά να τα καπελώσεις θες ρε; Η νεολαία μπαίνει όπου θέλει χωρίς να ρωτάει κανέναν! Εσυ γιατί τους πιάνεις στο στόμα σου, λες και τους εκπρωσοπείς;

Παπα

Απευθύνομαι σ’ εκείνους που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα δύο κόμματα και αναζητούν μια ασφάλεια, θα έλεγα, στην εναλλακτική τους λύση που θα τονώσει και θα δυναμώσει τη δράση.

Μας ξέρετε, δεν είμαστε άγνωστοι. Ξέρετε τις θέσεις μας, δεν έχουμε μισόλογα, δεν κρύβουμε θέσεις και τις θέσεις μας για το σήμερα και τις θέσεις μας για το αύριο, την προοπτική του Σοσιαλισμού, τη λαϊκή εξουσία. Δεν λέμε άλλα τη Δευτέρα και άλλα την Τρίτη, μένουμε σταθεροί στις θέσεις μας. Νομίζω, ότι διαθέτουμε σταθερή μαχητικότητα και αντέχουμε και έχουμε πείρα στις δυσκολίες.

Φυσικά και σας ξέρουμε, χρόνια τώρα. Εγώ σας θαύμαζα όταν οι Ευρωβουλευτές πέρναν τότε 8 εκατομύρια και οι δικοί σας 4 γιατί δίνανε τα 4 στο κόμμα. Το θέμα είναι πιστεύεις ακόμα στην προοπτική της Λαικής εξουσίας; Εγω δεν το πιστεύω.

Ξέρετε έτσι μέχρι που μπορείτε να πάτε μ’ εμάς και πού μπορείτε να διαχωριστείτε και να κρατήσετε την αυτοτέλειά σας. Άλλωστε η ψήφος δεν σημαίνει προσχώρηση σε μια ιδεολογία, σε ένα κόμμα. Στη συγκεκριμένη φάση είναι ψήφος θέσης κατά του δίδυμου της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, κατά της μοιρολατρίας και της λογικής των μονοδρόμων, που σε οδηγούν να διαλέγεις ανάμεσα σε δύο ίδια κόμματα και να μην μπορείς να δεις ή να διαλέξεις ή να παλέψεις για τη διέξοδο που θέλεις.

Να σου πω την αλήθεια, μεγάλη αλήθεια είπες Αλέκα. Ενα κουμουνιστικό κόμμα χρειάζεται πάντα. Να φωνάζει, να μιλάει να λέει το δίκιο. Είστε χρήσιμοι, απλά και να σε ψηφίσω θα σου πω σε λίγο γιατί δεν μπορώ τον κουμουνισμό.

Σας διαβεβαιώ για ένα πράγμα, όσο πιο ψηλά είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τόσο λιγότερους πανηγυρισμούς θα κάνουμε το βράδυ των εκλογών. Θα πρυτανεύσει το δέος να τα καταφέρουμε να εκφράσουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν και διαφωνίες μαζί μας, ενδεχομένως για πρώτη φορά κάνουν αυτή την απόπειρα και δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Θα σου πω τώρα. Πιστέυω στο δικαίωμα της κληρονομικότητας (να αφήσω κάτι στο παιδί μου και όχι στου διπλανού μου) και στο δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας. Δεν πιστέυω οτι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, αυτό είναι παρανομία. Με την ίδια λογική νόμος είναι και το δίκιο του εφοπλιστή. Νόμος είναι ο νόμος του Κράτους που ζω. Αν δεν μου αρέσει δεν θα τον παραβώ. θα σε ψηφίσω να τον αλλάξεις. Μην μου λες για επαναστάσεις το 2007 και μου μιλάς με γλώσσα του 60. Πες μου οτι σαν ένα άλλο κόμμα θα κάνεις αυτά που κάνεις, μεσα απο νόμιμες διαδικασίες και θα κατεβώ και εγώ μαζι σου και ας μην συμφωνώ σε όλα.

Αλλά θέτουμε και ένα άλλο ζήτημα. Η πολιτική συμμαχιών που υπερασπίζεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι πολιτική ανοιχτών θυρών, δεν είναι πολιτική του μικροκόσμου και της προσωρινότητας. Όσο απεγκλωβίζονται ριζοσπαστικές δυνάμεις, τόσο θα προωθείται και η πολιτική συμμαχιών που δεν θα περιορίζεται σε κάποια άμεσα μόνο κέρδη, αλλά θα κοιτάζει και προς το μέλλον.

Μπήχτης

Φίλες και φίλοι, παραδώσαμε το 2004 μια Ελλάδα ολυμπιακή. Περιμέναμε από τη Νέα Δημοκρατία να χτίσει πάνω σε αυτή την Ελλάδα, ή έστω να διορθώσει τα δικά μας λάθη.

Απο που να αρχήσω βρε Γιώργο; Ποιά Ελλάδα παραδώσατε; το χάλι μας το μαύρο. Μια Ελλάδα που χρειάζεται παρθενοραφή στα αυτιά για να συνέλθει. Που την σκίσατε απο παντού. Ελεος! Και πάψε να κράζεις πια, σε βαρέθηκα. Πες μου τι έχεις να προτίνεις. Ρε συ, πολύ με πήραξε. Οταν βγήκες έιπα να η ευκαιρία. Λες να τους αλλάξει; Ξέρεις πάντα σε συμπαθούσα για άσχετο λόγο. Κάπου τη δεκαετία του 80 είχε κάνει ένα αφιέρωμα το “computer για όλους”, πιοι πολιτικοί είχαν PC. θυμάσαι; εσύ, ο Μάνος, ο Ανδριανόπουλος και ο Εβερτ. Οταν σε ξαναείδα με το laptop χάρηκα. Και τώρα λυπάμα, μέσα απο την καρδιά μου.

Σήμερα, αντί να μιλάμε για νέα επιτεύγματα, μιλάμε για τη μεγαλύτερη καταστροφή της μεταπολεμικής περιόδου της Ελλάδας. Μιλάμε για τη συγκάλυψη πρωτοφανών σκανδάλων, μιλάμε για την ψαλίδα και την ανισότητα, την κοινωνική αδικία. Μιλάμε για τις γαλάζιες συνεντεύξεις, που υπονομεύουν την αξιοπρέπεια των νέων ανθρώπων, της νεολαίας μας. Μιλάμε για τη βία και την αλαζονεία, τα ΜΑΤ αντί για την ουσιαστική διαδικασία διαλόγου.

Ρε Γιώργο μην τα λες εσύ αυτά. Ο μπαμπάς σου τα εφεύρε. Κατέστρεψε την παιδεία, έκανε όνειρο κάθε πορνόγερου το να πηδήξει 30άρα, μας έκανε μπουρδέλο (έκανε και καλά, τα ξέρεις, τα κακά δεν σκέφτεσαι) Ακούγεσαι όταν τα λες σε αυτούς σαν “είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”.

Ρωτώ τη μέση οικογένεια, του ενός και των δύο παιδιών, αντέχει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, μια πολιτική που αφήνει αυτές τις οικογένειες με 1.000 ή 1.500 ευρώ ή ακόμα και 2.000 μέσα σε μια ακρίβεια;

Εσύ την αντέχεις; μάλλον ναι, γιατί πέρνεις παραπάνω. Εγώ έχω ζήσει και με 400 ευρώ το μήνα, έχω ζήσει και με 3000. Δεν μου είναι άγνωστες καταστάσεις τα πολλά και τα λίγα. Εσένα σου είναι. Δεν αφήνει κανενός σας η πολιτική αυτό το πράγμα. Η τεμπελιά μας σαν Ελληνες το κάνει και η ακρίβεια του Ευρώ.

Υπάρχουν άλλοι δρόμοι, δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Κι εγώ ζητώ να πάμε μαζί σε μια επιλογή ελπίδας, ευθύνης, ασφάλειας και προοπτικής. Ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία όχι να αποδείξω ότι είμαι καλύτερος, αυτό ίσως είναι εύκολο, αλλά ότι είμαστε πολύ διαφορετικοί. Ότι υπηρετούμε τις αξίες της δημοκρατίας, της προσφοράς, όπως έχει κάνει η παράδοση η δικιά μας όλα αυτά τα χρόνια και η οικογένειά μου επίσης.

Συγνώμη Γιώργο αλλά σου την έδωσα, πολλά χρόνια και για πολλά χρόνια. Οχι πια. Αλλαξε τους καραγκιόζηδες, άλληξε τους αλήτες, άλλαξε αυτούς που γίνανε επαγγελματίες πολιτικοί. Αλλαξε αυτούς που ξανάφερες και έγινες χειρότερος, πείσε τον κόσμο για ένα νέο ΠΑΣΟΚ και μετά μίλα. Και μετά τόλμα να μου ζητήσεις να πιστέψω διαφορετικότητα. Βγες ειλικρινής. Ετσι ξεκίνησες… πως κατάντησες 🙁 Απορώ πως δεν αναφέρανε την Εύα και τον μικρό Αντρέα, το γυό σου, δεν σου λέει κάτι; Αξιοπρέπεια; Γιατί πέφτεις τόσο χαμηλά… ντροπή σου. Οχι απλά δεν θα σε ψηφίσω, σε λυπάμαι.

Και θέλω στο τέλος της θητείας μου να μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να πω με ειλικρίνεια ότι “μαζί ξεφύγαμε από το παρελθόν και αλλάξαμε την Ελλάδα”.

Μόνο να το έκανες πριν την ξεκινούσες…

Μπούλης

Αυτά τα τρεισήμισι χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα προς τα μπρος. Δεν ολοκληρώθηκαν όμως όλα, είμαστε στη μέση ενός δύσκολου, ανηφορικού δρόμου ως τόπος, και πρέπει να συνεχίσουμε να κινούμαστε προς τα μπρος με μεγαλύτερη ακόμα αποφασιστικότητα.Κανείς δε λέει ότι είμαστε αλάνθαστοι. Ο τελευταίος θα ήμουν εγώ. Όποιος δρα και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες, θα κάνει και λάθη, θα έχει και αδυναμίες. Όμως, παρήχθη έργο, μπήκαν πολλά πράγματα που ήταν σε κρίση σε μια ρότα.
Σε πιστεύω ακόμα γιατί είσαι σοβαρός και μείνε έτσι. Ξέρω και το πρόβλημα σου. Οι συνεργάτες σου είναι. Τα στελέχη. Οχι οι άμεσοι αλλά οι παλιοί. Δεν θέλω άλλο τα ίδια ονόματα. Τους γιούς και τις κόρες. Είχες χρόνια να βρεις κόσμο, δεν το έκανες. Κάντο τώρα! Ψάξε, οχι στα γραφεία των βουλευτών. Και μόνο που θα παει ο άλλος να ζητήσει ρουσφέτι σου δείχνει το ποιόν του, δεν αξίζει. Ασε τα κομματόσκυλα απ’έξω.
    Μου δίνει αισιοδοξία το γεγονός ότι μέσα από αυτή την πρόσφατη τραγωδία που ζήσαμε αναδείχθηκαν και θετικά μηνύματα. Το πρώτο είναι η έντονη κοινωνική αλληλεγγύη και το δεύτερο είναι αυτός ο νέος πατριωτισμός των Ελλήνων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά αν προχωρήσουμε προς τα μπρος, ενωμένοι.
Καλά που το κατάλαβες. Και έτσι είναι όλοι οι Ελληνες αν τους δώσεις κίνητρο. Βγάλτους απο την μιζέρια τους και τις κόντρες τους. ΜΗΝ ρίξεις το επίπεδο, pleaseeeeeee!
    Γι αυτό, σε αυτή την περίοδο, θα αποφύγω να μπω σε αντιπαράθεση οξεία και πολωτική. Πιστεύω ότι οι πολώσεις, οι εύκολες εντάσεις, οι αφορισμοί στην πολιτική, έχουν βλάψει διαχρονικά και μπορεί να βλάψουν πάλι τον τόπο. Εμείς θα επιμείνουμε στη διατήρηση του ήπιου κλίματος και θα κάνουμε με ειλικρίνεια τις προτάσεις προς τον ελληνικό λαό.

Ισως ο λόγος που μπορεί να σε ψηφίσω αυτός είναι. ΜΗΝ το κάνεις. Οποιος το κάνει ρεζιλεύεται.

    Η πραγματικότητα είναι όπως ειπώθηκε πριν από λίγο: Περιθώρια συνεργασιών δεν υπάρχουν και το ερώτημα είναι “θα υπάρχει κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να προχωρήσει τις αναγκαίες τομές, τις αναγκαίες αλλαγές, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να γίνει ο τόπος μας ανταγωνιστικός”;
Αχ αχ αχ όλοι σας αχ! Γιατί όχι ρε Κώστα. Στην τελική τόσα χρόνια βουλευτής είσαι. Ξέρεις πως δουλεύει το σύστημα. Κανείς δε λέει όχι σε υπουργοκαρέκλα. Καλούς ολοι έχουν. Βρες τους.
    Εγώ πιστεύω ότι εκεί είναι το μεγάλο διακύβευμα. Χρειάζονται αλλαγές σε πάρα πολλούς τομείς. Αυτή είναι η αλήθεια και θέλω να πω στους Έλληνες πολίτες ότι αν με εμπιστευθούν αυτή είναι η απόφασή μου: Να κινηθούμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Να σου πω τι θέλω ακόμα να κάνεις; Αν διάβασες θα είδες οτι σας αποκαλώ συμβασιούχους δημόσιους υπαλλήλους, γιατί αυτό είστε. Αλλοι βγαίνουν στους δρόμους και άλλοι στα μπαλκόνια. Αφου δεν φοβάσαι να είσαι εσύ μην φοβηθείς και τους άλλους. ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ την μονιμότητα. Ψάξε να βρεις σοβαρούς ανθρώπους, υπάρχουν!

To all:

Περιμένω, ΟΛΟΙ σας, να με αντιμετωπίζετε σαν Ευρωπαίο πολίτη Ελληνικής Ιθαγένειας. Είτε σας αρέσει είτε όχι οι περισσότεροι είναι σαν εμένα ή θα γίνουν. Θα πεθάνουν αυτοί του εμφυλίου και του διχασμού και θα μείνετε με εμάς. Φερθήτε σοβαρά να σας πάρουμε στα σοβαρά.

touch nose  

Και τολμήστε να κάνεται χωριστές εκλογές. Θέλω να ψηφίζω κυβέρνηση χωριστά και θέλω να ψηφίζω βουλευτή στον τόπο μου, απο τον τόπο μου, που θα τον αξιολογώ. Ξεχωρίστε τις εξουσίες, δεν μπορεί να είναι Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει. Ντροπή μας σαν κράτος είναι.  Την εφεύραμε την άτιμη την δημοκρατία, ας την έχουμε τυπικά. 

Posted in Debate | No Comments »

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.