Blogroll

Search

Δεξιός, μόνος, ψάχνει για κόμμα – εκλογές ΝΔ – the aftermath

November 30th, 2009 by

Ξύπνησε ο Νεοδημοκράτης το πρωί και έπαθε σοκ.

Αρχηγός της Πολιτικής Ανοιξης… εεεεεεε sorry της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς πια.

Νέα Δημοκρτατία - εκλογές.

Νέα Δημοκρτατία - εκλογές.

Η διαφορά… σε ψήφους, 1 προς 4 στο περίπου. Οι περισσότεροι, (εγώ τολμώ να το πω) ΔΕΝ πήγαν να ψηφίσουν, έκατσαν σπίτι τους, αδιάφοροι, όπως και στις εθνικές εκλογές. “Ελα μωρέ, η Ντόρα θα βγει…” και ξύπνησαν το πρωί και δε το πιστεύουν!

Τι θα κάνει λοιπόν? “Εγω ΝΔ δε ξαναψηφίζω ΝΔ” και που θα πας; στο ΛΑΟΣ; στο ΠΑΣΟΚ; θα βγει αλήθεια το σενάριο της διάσπασης; θα βγει αλήθεια το σενάριο για νέο κόμμα στο κέντρο (με κόσμο απο το ΠΑΣΟΚ μέσα επίσης, “χοντρό” κόσμο;) τι θα γίνει;

Ή τελικά ο ΝεοΔημοκράτης είναι πολύ δεξιός και έτσι απλά θα μένει εκεί στο 30 κάτι της εκατό και το ΠΑΣΟΚ απλά θα κυβερνήσει για άλλη μια γενιά,  χωρίς αντίπαλο ή κάτι πρέπει να αλλάξει;

Τι θα κάνει ο ΝεοΔημοκράτης; και ειδικά αυτός που ΔΕΝ ψήφισε; έ;

Σχετικά με τις εκλογές τώρα.

Το μπουρδέλο που έγινε στην διαδικασία, απίστευτο. Να κάνω μια πρόταση στη ΝΔ: καταγγελία της σύμβασης, του έργου, του και εγώ δε ξέρω τι… με την κωλοεταιρεία (να την πω? *το solution sτο γράφει colutions φαντάσου!) που έκανε το σύστημα και να τους πάρουν και τα σώβρακα, (εύχομαι κάποιος να είχε βάλει ποινική ρήτρα). Πάρτε πίσω τα λεφτά και δώστε τα στα παιδιά- χειριστές, που πραγματικά μαρτύρησαν.

Η ηλιθιότητα σε όλο το μεγαλείο!!! Θα το περιγράψω το σύστημα να γελάσετε όλοι, ειδικά οι έχοντες στοιχειώδης γνώσεις υπολογιστών.

Ιδού το Infastracture:

VPN λέγαν…. τι vpn? VNC το γνωστό real-vnc και server  μάλιστα στα netbook (δηλαδή ο client ήταν στην Ρηγγίλης;) και πρόσβαση μέσω IP σε Linux με apache.  Uptime? ζήτημα να δούλεψε το online σύνολο 3-4 ώρες.

Ακούστε τι γινόταν: Ερχόταν ο ψηφοφόρος, βάζαν τα στοιχεία του στο Pc για να βρούνε τον ειδικό εκλογικό αριθμό  και να τσεκάρουν οτι υπάρχει γραμμένος και να κάνουν κλικ οτι ψήφισε.

Δηλαδή αν πηγαίναν στο Υπουργείο Εσωτερικών – εύρεση εκλογικού αριθμού μέσω Internet θα το βρίσκαν αμέσως (αν δε δούλευε το εκεί σύστημα θα μπορούσαν φυσικά να κατηγορήσουν τη κυβέρνηση) και να καταχωρούν απλά το αν ψήφισε η όχι. Τόσο απλά. Αλλά όταν λέμε ΑΣΧΕΤΟΙ, είναι λίγο, πολύ λίγο….

Ένας θεός ξέρει πόσα δώσανε για το άχρηστο, δύσχρηστο και ηλίθιο αναποτελεσματικό  σύστημα τελικά.

Οι μικροί ή σχετικοί θα μπορούσαν να τον έχουν έτοιμο τον αριθμό. Εδώ η αίτηση που κατεβάσαν, όσοι την κατέβασαν ήταν pdf (δεν τους είπε ποτέ κανείς ότι θα μπορούσαν να έχουν πεδία?) που δε μπορούσε κανένας να συμπληρώσει ηλεκτρονικά (εκτός απο κάποιους γάτους) .

Εδω και η offline εφαρμογή τι ήταν? μια μαλακισμένη φόρμα που έβαζες όνομα κτλ και έβγαζε τον εκλογικό αριθμό και μετά το συμπλήρωναν με το χέρι.  Ούτε αυτό ηλεκτρονικά δηλαδή!

Για αυτό και το ΧΑΟΣ και οι ουρές… Ολη η φασαρία και ο λόγος ύπαρξης υπολογιστών για ένα νούμερο που στην τελική πρέπει να ξέρει ο κάθε πολίτης αφού είναι το ίδιο με το οποίο ψηφίζει σε εθνικές εκλογές.

Να μη ξεχάσω να πω οτι τόσους γεννηθείς απο το 1927-40 δεν είχαν ξαναδεί τα μάτια των παιδιών. Η “νέα” δεξιά γενιά έκανε επέλαση.

Και μετά… και μετά το χειροκίνητο χάος… Ελεος!

Συμπλήρωση στο βιβλίο, υπογραφούλα, γραφειοκρατεία.

Προσφέρομαι να σας κάνω ρε παιδιά μια εφαρμογή (στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΚΕ, στο ΛΑΟΣ (αν κάνουν ποτέ) , στο ΣΥΡΙΖΑ) δωρεάν, να σας βγάζει τα αποτελέσματα σε 15 λεπτά, με μέσο όρο αναμονής τα 5 λεπτά, ή όσο κάνει η γιαγιά να πάει στο παραβάν.

Για τον κόσμο τι να πω? άκουσα να λένε “ντρέπομαι που είμαι δεξιός”. Υστερίες, βρισίδια, υπερβολές… Οι ίδιοι που στην τράπεζα κάθονται με το χαρτάκι στην ουρά, ανέδειξαν το πρόσωπο του Νεο-Ελληνα, μήπως το ξεχάσαμε; εκείνο  που σπρώχνει στην ουρά, βρίζει και κάνει πουστιές κάνοντας τον έξυπνο μπας και βγει μπροστά, με κουτοπονηριά.

Το στρατόπεδο Σαμαρά πάντως αξίζει ένα εύγε για την οργάνωση που είχε. Φυσικά (σε περίπτωση που δε το ξέρατε) όλοι οι Καραμανλικοί ήταν μαζί του καθώς και η Ριγγήλης (με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο).

Εγω δεν εξεπλάγην, ούτε με τη διαφορά, ούτε με την ετυμηγορία πάντως.

Η βαθμολογία μου στη ΝΔ (σχετικά με το ΠΑΣΟΚ που λόγο Γιώργου κάτι ξέρει) σε θέματα υπολογιστών είναι κάτω απο τη βάση.

* Περι της εταιρείας… γιατί θα σκάσω….

Εχουν και ISO 9001:2000 στους τομείς της Διαχείρισης Έργων και Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, στα 2 που αποτύγχανε παταγωδώς. Λένε οτι έχουν λύσεις  zero point-of-failure ΧΑΧΧΑΧΑααααα δηλαδή μήπως zero point-of-success ε; Δουλεύουν με J2EE και ORACLE και έχουν χωθεί σε πολλά δημόσια έργα επι ΝΔ. Για hint να θυμηθείτε τον Μαυρο-Γιαλούρο της Ελληνικής ταινίας, ο πρόεδρος και το λογιστήριο…

Posted in Πολιτικά | No Comments »

Σχήμα Λόγυ – Λιτότητα

November 1st, 2009 by

Λιτότητα – Λιτότης

Η Αρνηση του αντίθετου

Η ετυμολογία της λέξης είναι απο το λιτός – που συμαίνει απέριτος.

Στην πραγματικότητα γίνεται χρήση παραπάνω λέξεων, το ίδιο το σχήμα  λόγου εκφράζει τον ευατό του.

Ορισμός: Ενα θετικό νόημα εκφράζεται αρηνητικά. Κάνουμε χρήση της αντίθετης λέξης με άρνηση. Με τι λιτότητα ενω λέμε κάτι λιγότερο εννοούμε κάτι περισσότερο ή πιο σοβαρό.

Με απλά λόγια αντί να πούμε κάτι αρνούμαστε το αντίθετο του.

Παραδείγματα:

 • Δεν ήταν πολλοί = ήταν λίγοι
 • Δεν έχω άγνοια περι του θέματος = το γνωρίζω
 • Δεν είναι μικρό πράγμα = είναι μεγάλο
 • Δεν ήταν δύσκολο = ήταν εύκολο
 • Περπάτησα όχι λίγο = περπάτησα πολύ
 • Δεν εκπλάγηκα = το περίμενα
 • Σας ευχαριστούμε που ΔΕΝ καπνίζετε = απαγπρευεται το κάπνισμα.
Σχήμα λόγου - Λιτότητα

Σχήμα λόγου - Λιτότητα

Ανήκει στη κατηγορία των αντιφατικών σχημάτων λόγου.

Posted in Σχήματα Λόγου | No Comments »

Σχήμα Λόγου – Μεταφορά

November 1st, 2009 by

Μεταφορά

Αλλαγή νοήματος (ή καλύτερα μεταφορά νοήματος)

Η ετυμολογία της λέξης είναι απο το μετά και το φορά – που συμαίνει κατεύθυνση και κουβάλημα. Αυτό ακριβώς είναι και το νόημα της μεταφοράς, δηλαδή η αλλαγή κατεύθυνσης απο την μία λέξη στην άλλη κρατώντας το ίδιο νόημα. Στα Ελληνικά η κυριολεκτική χρήση της λέξης μας δείχνει και την χρήση της στη γλώσσα. Π.χ. η μεταφορά μου απο την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη έγινε με τρένο, το άτομο δεν άλλαξε απλά μεταφέρθηκε απο το ένα μέρος στο άλλο.

Ετσι και στο σχήμα λόγου δεν αλλάζει το νοήμα απλά η λέξη που μεταφέρει αυτό το νόημα αλλάζει, ώστε (όπως και σε όλα τα σχήματα λόγου) να δώσει έμφαση. [Προυποθέτει το είναι ως ρήμα ή το υπονοεί]

Ορισμός: Το νόημα μιας λέξεις μετακινήτε και πηγαίνει αναλογικά σε άλλη λέξη που τυγχάνει να έχει κάποια μικρή ή μεγάλη ομοιότητα με την πρώτη την οποία αντικαθιστά και έτσι φτιάχνει μία καινούργια και πολλές φορές θαυμαστή έκφραση.

Παραδείγματα:

 • Θρησκευτικά:
  • Ο κύριος είναι ο ποιμένας μου-Ψαλμός 23:1
  • Πάσα σάρκα χόρτος -Ησαίας 40:3
  • Είστε το αλάτι της γής -Ματθαίος 5:13
  • Είμαι ο άρτος της ζωής -Ιωάννης 6:35
 • Συγχρονα:
  • Με την πρώτη σταγόνα της βροχήςσκοτώθηκε το καλοκαίρι Ελύτης
  • Για την αυγή που πνίγηκε στα χωματένια στήθια – Ελύτης
  • Το πλοίο όργωσε τη θάλασσα. -Abbott & Seeley
  • Ολος ο κόσμος είναι μια σκηνή.-Shak
  • Η ελπίδα πέθανε- Λαική έκφραση
  • Τα ρολόγια του Νταλί – μεταφέρουν το πέρασμα του χρόνου, ως οπτική μεταφορά
Σχήμα λόγου μεταφορά

Σχήμα λόγου μεταφορά

Για να το ξεκαθαρίσω κα άλλο.. είναι μία δήλωση οτι κάτι είναι κάτι άλλο, οτι μοιράζεται κάποιο χαρακτηριστικό του. Συνήθως, εμείς οι Ελληνες ολα μεταφορικά τα λέμε και μπερδέυουμε τη μεταφορά με την Παρωμοίωση, που κάτι του μοιάζει και την Υποκατάσταση που κάτι το υπονοεί.

[Θα δώσω ένα “χοντρό” παράδειγμα για να καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ των τριών σχημάτων λόγου, χρεισιμοποιόντας τη λέξη γουρούνι σε σχέση με το φαγητό.:

 • Παρομοίωση = Τρως σαν γουρούνι
 • Μεταφορά  = Είσαι γουρούνι
 • Υποκατάσταση = Γουρούνι!

Εύχομαι να το πιάσατε…]

Posted in Άσχετα, Σχήματα Λόγου | No Comments »