Blogroll

Search

Debate: The closer – Γιατί δεν ή θα σε ψηφίσω απο το debate

September 8th, 2007 by

Αγαπητοί μέλλοντες, συμβασιούχοι (4ετίας) , υπάλληλοι μου,

Προς ΝΔ:

Αν είμαι ψηφοφόρος σου, δεν υπάρχει θέμα. Αν είμαι αναποφάσιστος, σοβαρός, θα σου δώσω μια ευκαιρία να συνεχίσεις, να τελειώσεις μάλλον το έργο σου, με έπεισες! Αν είμαι αναποφάσιστος και όχι σοβαρός, θα πω μια απο τα ίδια όλοι είστε και θα ψηφίσω κάποιον μικρό. Αποφάσισε τι αναποφάσιστους θέλεις Κωστάκη.

Προς ΠΑΣΟΚ:

Αν είμαι ψηφοφόρος σου εξαρτάται τι ψηφοφόρος είμαι. Αν είμαι του Λαλιώτη και του Αντρέα, θα σε ψηφίσω απο υποχρέωση να μην βγει η δεξιά. Αν είμαι σοβαρός, θα λυπηθώ που σε κάνανε σαν και αυτούς, ενώ πίστεψα σε εσένα οτι είσαι διαφορετικός. Μπορεί να ψηφίσω ΣΥΝ. Αν είμαι αναποφάσιστος δεν με έπεισες καθόλου οτι είσαι καλύτερος απο το χάλι που έχω τώρα, γιατί σε είδα και εσένα και δεν σε ξέχασα ακόμα. Αποφάσισε τι ψηφοφόρους θέλεις Γιωργάκη.

Προς ΚΚΕ:

Αν είμαι ψηφοφόρος σου, δεν υπάρχει θέμα. Αν είμαι αναποφάσιστος δεξιός μπορεί να σε ψηφίσω γιατί ξέρω τι να περιμένω και τι πιστεύεις, αν δεν φοβάμαι την ακυβερνησία. Αν είμαι αναποφάσιστος αριστερός μπορεί να σε ψηφίσω αν δεν φοβάμαι το να μην βγει ξανά η επάρατη δεξιά. Αν φοβάμαι δεν θα σε ψηφίσω. Αποφάσισε ποιόν φόβο θέλεις να διώξεις Αλέκα.

Προς ΣΥΡΙΖΑ

Αν είμαι ψηφοφόρος σου, τίθεται θέμα. Δεν ξέρω ποιος είμαι αλλά ξέρω σίγουρα ποιος δεν είμαι, μου φτάνει και σε ψηφίζω. Αν είμαι αναποφάσιστος και ξέρω τι δεν θέλω έχεις την ψήφο μου, αν ξέρω τι θέλω δεν τιην έχεις. Αποφάσισε τι θέλεις και ποιος είσαι ξεκάθαρα και πες μου, Αλέκο.

Προς ΛΑΟΣ:

Αν είμαι ψηφοφόρος σου, είμαι διαφορετικός. Ξέρω οτι έχεις δίκιο και καλά κάνεις και τα χώνεις. Αν είμαι αναποφάσιστος, σε φοβάμαι. Οχι εσένα αλλά τα στελέχη σου.  Αποφάσισε τι στελέχη θες Γιώργο, και βρες και καινούργιους και νέους.

Προς Δημοκρατική Αναγέννηση:

Αν είμαι απο την Θεσσαλονίκη και σε ξέρω και δεν με νοιάζει ποιος θα βγει, θα σε ψηφίσω. Ψηφοφόρος σου θα είμαι απο παλιά. Αν είμαι αναποφάσιστος πες μου γιατί το έκανες αυτό και τι λέω με τη διαμαρτηρία μου; Θες απλα να δείξεις οτι έχεις προσωπική δύναμη Στέλλιο;  Αποφάσισε γιατί το κάνεις, πες μου και θα σε ψηφίσω.

Ο Εργοδότης σας. (Ένας απο τα κοντά  δέκα εκατομύρια ψηφοφόρους- είμαστε πολυμετοχική εταιρεία η ΕΛΛΑΣ Α.Ε.)

next move Η επόμενη κίνηση είναι ΜΑΤ, δικό μας, σε εσάς.

Posted in Debate, Πολιτική | No Comments »

Debate Matrix: Ποιός απάντησε σε ποιόν.

September 8th, 2007 by

colours 

  Πολιτικός               Θέματα
  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΑΠΑΘΗΜΕΛΗΣ    
Δημοσιογράφος                 ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ 2/2 Ο/2 2/2 ½ ½ ½ 7   5/12
1 ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ    
2 ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ     ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ 2/2 ½ ½ ½ 2/2 2/2 10   7/12
1 ΝΑΙ ¼ ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ    
2 ΝΑΙ ½ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ     ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ 2/2 0/2 ½ ½ ½ 0/2 5   9/12
1 ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ    
2 ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ     ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΛΙΑΤΣΟΣ 0/2 2/2 ¾ ½ ½ 0/2 6   3/12
1 ΟΧΙ ΝΑΙ ½ ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ    
2 ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ     ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΕΜΗ ½ 0/2 2/2 ½ ½ 2/2 7   5-12
1 ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ    
2 ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΧΙ ΝΑΙ     ΓΕΝΙΚΑ
ΣΤΑΗ 2/2 0/2 0/2 0/2 2/2 ½ 5   7/12
1 ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΟΧΙ    
2 ΝΑΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΝΑΙ ΝΑΙ    
                 
ΣΥΝΟΛΑ 9 3 7,5 5 8 6    
                 
ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ 12                
                 
Rank 1 6 3 5 2 4    

Τώρα ποιος δεν χωνεύει ποιόν εγώ δεν ξέρω. Τις απαντήσεις μέτρησα 😉

Posted in Debate | No Comments »

Debate: γενικές τοποθετήσεις

September 8th, 2007 by

 Να διαβάσεις το τέλος εσύ που θέλεις την ψήφο μου.

Και ΟΧΙ δεν γράφω πολιτικώς ορθά. Και ΝΑΙ εχω ορθογραφικά. Και; 

Κλαψ

Εμείς είμαστε ένα νέο κόμμα η Δημοκρατική Αναγέννηση. Ανήκουμε πολιτικά στον κεντρώο χώρο. Κοινωνικά όμως ως χριστιανοί είμαστε πέρα απ’ τον κάθε λογής κοινωνικό αριστερισμό και προοδευτισμό.

Δηλαδή για να καταλάβω Στέλλιο, οι Χριστιανοί δεν μπορούν να έχουν κοινωνικό προοδευτισμό; Στον μεσαίωνα να πάμε; Αλλους Χριστιανούς δέχεσαι; Προτεστάντες; Κοθολικούς; Για τους αλλόθρησκους τι λες;

Ο κ. Παπαχελάς μας μέτρησε προηγουμένως ετεροχρονισμένα στη 1 μονάδα. Προφανώς αγνοεί μετρήσεις στον επιτρεπόμενο χρόνο οι οποίες μας έφτασαν στο 1,8% και στο 2,3%. Σε κάθε περίπτωση εμείς συγκροτούμεθα από ομάδες και στελέχη που φυσικά προέρχονται από διαφόρους πολιτικούς χώρους.

Οσο δεν μπαίνεις στην βουλή τι σημασία έχει; Η θα μπεις μόνος σου;

Μαζί μας είναι η Χριστιανική Δημοκρατία, κίνημα της χριστιανικής αριστεράς με ιστορία. Μαζί μας είναι πάρα πολλά στελέχη του ΔΗΚΚΙ. Μαζί μας είναι στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία. Μαζί μας είναι επίσης στελέχη από το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη τα οποία έχουν προσχωρήσει προσφάτως για λόγους τους οποίους απεκάλυψαν δημόσια.

Αχταρμάς δηλαδή; Και αφού είσαι κέντρο οι δεξιοί και οι αριστεροί που έχεις τι κάναν; αλλαξοπιστίσανε;

Σε κάθε περίπτωση εμείς πιστεύουμε ότι θα συσπειρώσουμε και θα εκφράσουμε τις δυνάμεις της αναγέννησης του δημόσιου βίου. Θέλουμε να βγούμε από το τέλμα. Να υπερνικήσουμε την παρακμή, τη φθορά και τη διαφθορά. Να ξαναφέρουμε τον κόσμο στην πολιτική. Να εμπνεύσουμε στους νέους την ελπίδα και το όραμα για μια Ελλάδα δικαιοσύνης, αγάπης και ελευθερίας.

Σε ότι μας αφορά δεν θα επιτρέψουμε οι φόβοι των πολιτών να είναι ισχυρότεροι απ’ τις ελπίδες τους. Απορρίπτουμε μια κουρασμένη Ελλάδα που ψάχνει αφορμές συνθηκολόγησης. Πιστεύουμε σε μια δυνατή και δημιουργική Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι μπορούμε πραγματικά να αλλάξουμε όλοι μαζί το μέλλον αυτού του τόπου.

Δεν με έπεισες ρε Στέλλιο, είσαι πολλά χρόνια πίσω, sorry…

Χέρι

Είχα κατά νου να πω άλλα πράγματα, αλλά μετά την επίσκεψη σήμερα στις Σέρρες όπου με έπιασε η κυρία Μαρίτσα, η οποία έχει ένα παιδί 18 ετών φοιτητή που έχει κατρακυλήσει στην ηρωίνη και η οποία μου είπε «Πρόεδρε, κάνε κάτι. Πήγα στον ΟΚΑΝΑ και μου είπαν 6 χρόνια να περιμένω για το παιδί μου. Σε 6 χρόνια θα έχει πεθάνει το παιδί».
Καλύτερα και εσύ και ο καθε ένας να πεις την κυρία Μαρίτσα οτι κατα βάθος αυτή φταίει. Εμείς όλοι οι άλλοι μαλάκες είμαστε που δεν μπλέξαμε με ναρκωτικά; Και στην τελική, την λυπάμαι και την καταλαβαίνω, αλλά δεν γίνεται η πολιτική για τα πρεζόνια, για αυτούς που με τους φόρους τους, πληρώνουμε την αποτοξίνωση τους γίνεται.

Και πολύ φοβούμαι λοιπόν ότι κάποιοι δεν κάνανε σωστά τη δουλειά τους σε κανέναν ευαίσθητο τομέα. Είναι πολύς ο χρόνος για 6 χρόνια. Και κάποιοι πρέπει να απολογηθούν γιατί δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε αυτά τα παιδιά τα οποία είναι θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου.

Να πολεμήσεις τον πραγματικό εχθρό τότε Γιώργο. Εκανες και δημοσιογράφος. Δεν ξέρεις πόσοι πέρνουν κόκα στο συνάφι σας; Η μήπως είναι θέμα elite drug; Με τους εμπόρους να τα βάλεις.

33 χρόνια έχετε την ίδια σύνθεση, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Συνασπισμό. Εάν είστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα, συνεχίστε να ψηφίζετε αυτούς. Αν όμως πιστεύετε ότι κάθε χρόνο στριμώχνεστε λίγο περισσότερο, εάν διαπιστώνετε ότι κάθε χρόνο η ζωή σας γίνεται χειρότερη, τότε εμείς είμαστε η νέα πρόταση.

Φυσικά και δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Το ξέρουμε το χάλι τους. Δεν μου λες; εσύ οταν θα ξαναέχει ολομέλια η βουλή (οχι για την ορκωμοσία), για τα αυτοκίνητα τα αφορολόγητα και για τις βουλευτικές συντάξεις τι θα κάνεις; Να σε δούμε πρώτα (ξανά) βουλευτή τι θα κάνεις και μετά μίλα για νέες προτάσεις. Τολμάς να είσαι διαφορετικός; Γιατί δε λές για το ρουσφετολόγια; γιατί δε λες πως δουλεύει ένα βουλευτικό γραφείο; [Σε ΟΛΟΥΣ πάει αυτό]
Είμαστε αυτοί οι οποίοι διεμβολίσαμε και θέλουμε με την ψήφο σας να διεμβολίσουμε πλήρως το διπολισμό, να αλλάξουν πλέον αυτές οι αλαζονικές κυβερνήσεις των 165 βουλευτών που δεν μπορούν να φέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Που όπως είπα και πριν είναι άνδρο της διαφθοράς. Και ζήσαμε τη διαφθορά με το χρηματιστήριο, ζούμε τη διαφθορά τώρα με τα ομόλογα, χωρίς ποτέ κανείς να πηγαίνει μέσα στη φυλακή.
Έλα τώρα, αυτοί φταίνε για τη μαλακία στο κεφάλι μας; Ναι τα πήρανε, όλοι τα πέρνουνε, αλλά οτι το κάθε βόδι μπήκε στο Χρηματστήριο λες και ήταν τζόγος δεν φταίνε αυτοί, εμείς φταίμε. Φυσικά να πάνε φυλακή, όλοι όσοι πρέπει, αλλά πιοσ θα το τολμήσει, όταν στο καφενείο της Βουλής, όλοι κολλητοί είστε;
Εάν θέλετε λοιπόν κάτι καινούργιο, είμαστε εμείς. Το σύνθημά μας είναι «όλους εμάς ενώνει η Ελλάς» και μέσα στο κίνημά μας θα βρει ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικά κομματικά εφαλτήρια. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό, γιατί εμείς μέσα απ’ τη σύνθεση βγάζουμε τον τελικό λόγο. Προσπαθούμε. Δεν είμαστε μέσα. Ξέρουμε ότι μας λείπει μία ψήφος και θα τη διεκδικήσουμε απ’ τη μια άκρη της Ελλάδος ως την άλλη. Απ’ την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.
Χαρά στο κουράγιο σου. Μπράβο δεν λέω. Θα σε βοηθήσω: Πάνε στο target group του Αντρέα το ’74, Εμπρός της γης οι κολλασμένοι, κάτι θα βρεις. Αλλα μην τους τάζεις λαγούς με πετραχύλια. Θα τρέξουμε σκληρά και οι συνεργάτες μου και εγώ, για να βρούμε αυτή τη μία ψήφο, να μας βάλει μέσα, ούτως ώστε μαζί να ενώσουμε τις γροθιές μας και να δώσουμε μια γροθιά στο πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο.

Εμ, οι συνεργάτες σου είναι το πρόβλημα. Βρες καλύτερους και θα έχεις και άλλο κόσμο. Ποτέ δε πίστεψα οτι πιστεύεις όσα λέγονται. Είσαι πολύ έξυπνος! Βρήκες ένα κενό στην αγορά και μπήκες. Ορθόδοξοι, Παρα-Πατριώτες και λίγο low education. Να τους χαίρεσαι!

Τσύριζα

Νομίζω, ότι έχουμε προχωρήσει σ’ αυτή τη σύντομη προεκλογική περίοδο. Υπήρξαν και εβδομάδες, μήνες ίσως προηγούμενα επαφής με τον κόσμο. Θα έλεγα, ότι κάνει λάθος κανείς αν νομίζει, ότι είναι μόνο ο ρόλος. Ο ρόλος ενός Πολιτικού, ο οποίος με ξύλινο τρόπο μεταφέρει τις ιδέες του. (Τι είπε ο ποιητής παιδί μου; δεν κατάλαβα μαμα!)

Στην πραγματικότητα γράφουμε ένα ημερολόγιο, τουλάχιστον εγώ γράφω ένα ημερολόγιο από τις περιοδείες μου. Δεν μπορώ να ξεχάσω στη Σάμο τον μετανάστη γιατρό από το Αφγανιστάν, που ήταν έτοιμοι να τον γυρίσουν πίσω. Δεν μπορώ να ξεχάσω προχθές στην Καρδίτσα δεκάδες νεαρές κοπέλες, υπαλλήλους Σούπερ Μάρκετ, οι οποίες όλες εν χορώ μου είπαν, ότι “στην Καρδίτσα” και που φοβάμαι και στην υπόλοιπη Ελλάδα “χρειάζεται σημείωμα Βουλευτή προκειμένου να προσληφθείς στο Σούπερ Μάρκετ”.
Θα έπρεπε να ξέρεις, σαν βουλευτής, οτι στην επαρχία, Αλέκο μου, δεν είναι όπως στην Αθήνα. Στα βουλευτικά γραφεία πάνε σωροί τα βιογραφικά και εκτελούν κοινωνικό έργο. ΟΑΕΔ έχουν καταντήσει. Κάνουν match making εταιρείες και βιογραφικά. Το 80% των ανθρώπων μια δουλειά ζητάνε οταν πάνε για ρουσφέτι. Στην Αθήνα ζητάνε μεταθέσεις, αποσπάσεις, κλήσεις να σβήσουν, μεγάλα έργα και μίζες. Δεν το ξέρεις; Το φοβάσαι πανάθεμα σε; ποιόν κοροιδεύεις;

Οσο φια τον Αφγανό, είχε άδεια παραμονής για να τον κρατήσουμε;
Δεν μπορώ να ξεχάσω στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας αυτή τη συμπαθητική κοπέλα 30 ετών, η οποία ήταν έγκυος, η οποία δούλευε με το πρόγραμμα STAGE, η οποία δεν είχε ασφάλιση, η οποία ήταν νοσοκόμος επί 7 ώρες και η οποία έπαιρνε 400,00 € το μήνα.
Πάλι καλά να λες, μάλλον δεν έχεις δει χειρότερα μου φαίνεται. Και γιατί δεν της δίνεις εσύ αλλα 300 απο το μισθό σου;
Δεν μπορώ να ξεχάσω στο Ηράκλειο ,που πηγαίνω συχνότερα ίσως επειδή είμαι και υποψήφιος δύο νεαρά παιδιά, ένα ζευγάρι, οι οποίοι μου λένε να βάλω κάθε φορά το θέμα να ανοίξει ΟΚΑΝΑ στο Ηράκλειο, “διότι πρέπει να πηγαίνουμε στα Χανιά για να έχουμε τις υπηρεσίες τους”.
Θα σε πω οτι είπα και στον Καρατζαφέρη, αυτοί φταίνε! Και αμα πας στην Κρήτη ξανά, τόλμα να μπεις στις χασισοφυτείες που έχουν και αντιεροπορικά Αλέκο. Εκει να πουλήσεις μαγκιά και να τους πεις για προοδευτικές δυνάμεις.
Δεν μπορώ να ξεχάσω τις υπαλλήλους τις νεαρές και τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας που είναι ενοικιαζόμενοι. Για να πληρώνει μικρότερο μισθό η Εθνική Τράπεζα τις νοικιάζει από άλλες εταιρείες σαν να είναι ποδήλατα και σαν να είναι μοτοσικλέτες.

Και τι να κάνει να τους κάνει μόνιμους; βαρέθηκα να μου λες προβλήματα, καμιά λύση;

Δεν μπορώ να ξεχάσω στους δασοπυροσβέστες τους οποίους βλέπω να είναι έκτακτοι υπάλληλοι, όπως είναι συμβασιούχοι πάρα πολλοί και να έχουν πλαστικά γυαλιά που καίγονται στις πυρκαγιές.

Η νεολαία μπορεί να μπει στη ζωή, μπήκε με το άρθρο 16, μπαίνει με τους blockers, μπήκε με την Ανοιχτή Πόλη και μπορεί να σφραγίσει τις εξελίξεις. Ρε παληκάρι μου τα blog τι σχέση έχουν; και αυτά να τα καπελώσεις θες ρε; Η νεολαία μπαίνει όπου θέλει χωρίς να ρωτάει κανέναν! Εσυ γιατί τους πιάνεις στο στόμα σου, λες και τους εκπρωσοπείς;

Παπα

Απευθύνομαι σ’ εκείνους που καταλαβαίνουν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα δύο κόμματα και αναζητούν μια ασφάλεια, θα έλεγα, στην εναλλακτική τους λύση που θα τονώσει και θα δυναμώσει τη δράση.

Μας ξέρετε, δεν είμαστε άγνωστοι. Ξέρετε τις θέσεις μας, δεν έχουμε μισόλογα, δεν κρύβουμε θέσεις και τις θέσεις μας για το σήμερα και τις θέσεις μας για το αύριο, την προοπτική του Σοσιαλισμού, τη λαϊκή εξουσία. Δεν λέμε άλλα τη Δευτέρα και άλλα την Τρίτη, μένουμε σταθεροί στις θέσεις μας. Νομίζω, ότι διαθέτουμε σταθερή μαχητικότητα και αντέχουμε και έχουμε πείρα στις δυσκολίες.

Φυσικά και σας ξέρουμε, χρόνια τώρα. Εγώ σας θαύμαζα όταν οι Ευρωβουλευτές πέρναν τότε 8 εκατομύρια και οι δικοί σας 4 γιατί δίνανε τα 4 στο κόμμα. Το θέμα είναι πιστεύεις ακόμα στην προοπτική της Λαικής εξουσίας; Εγω δεν το πιστεύω.

Ξέρετε έτσι μέχρι που μπορείτε να πάτε μ’ εμάς και πού μπορείτε να διαχωριστείτε και να κρατήσετε την αυτοτέλειά σας. Άλλωστε η ψήφος δεν σημαίνει προσχώρηση σε μια ιδεολογία, σε ένα κόμμα. Στη συγκεκριμένη φάση είναι ψήφος θέσης κατά του δίδυμου της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, κατά της μοιρολατρίας και της λογικής των μονοδρόμων, που σε οδηγούν να διαλέγεις ανάμεσα σε δύο ίδια κόμματα και να μην μπορείς να δεις ή να διαλέξεις ή να παλέψεις για τη διέξοδο που θέλεις.

Να σου πω την αλήθεια, μεγάλη αλήθεια είπες Αλέκα. Ενα κουμουνιστικό κόμμα χρειάζεται πάντα. Να φωνάζει, να μιλάει να λέει το δίκιο. Είστε χρήσιμοι, απλά και να σε ψηφίσω θα σου πω σε λίγο γιατί δεν μπορώ τον κουμουνισμό.

Σας διαβεβαιώ για ένα πράγμα, όσο πιο ψηλά είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τόσο λιγότερους πανηγυρισμούς θα κάνουμε το βράδυ των εκλογών. Θα πρυτανεύσει το δέος να τα καταφέρουμε να εκφράσουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν και διαφωνίες μαζί μας, ενδεχομένως για πρώτη φορά κάνουν αυτή την απόπειρα και δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Θα σου πω τώρα. Πιστέυω στο δικαίωμα της κληρονομικότητας (να αφήσω κάτι στο παιδί μου και όχι στου διπλανού μου) και στο δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας. Δεν πιστέυω οτι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, αυτό είναι παρανομία. Με την ίδια λογική νόμος είναι και το δίκιο του εφοπλιστή. Νόμος είναι ο νόμος του Κράτους που ζω. Αν δεν μου αρέσει δεν θα τον παραβώ. θα σε ψηφίσω να τον αλλάξεις. Μην μου λες για επαναστάσεις το 2007 και μου μιλάς με γλώσσα του 60. Πες μου οτι σαν ένα άλλο κόμμα θα κάνεις αυτά που κάνεις, μεσα απο νόμιμες διαδικασίες και θα κατεβώ και εγώ μαζι σου και ας μην συμφωνώ σε όλα.

Αλλά θέτουμε και ένα άλλο ζήτημα. Η πολιτική συμμαχιών που υπερασπίζεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι πολιτική ανοιχτών θυρών, δεν είναι πολιτική του μικροκόσμου και της προσωρινότητας. Όσο απεγκλωβίζονται ριζοσπαστικές δυνάμεις, τόσο θα προωθείται και η πολιτική συμμαχιών που δεν θα περιορίζεται σε κάποια άμεσα μόνο κέρδη, αλλά θα κοιτάζει και προς το μέλλον.

Μπήχτης

Φίλες και φίλοι, παραδώσαμε το 2004 μια Ελλάδα ολυμπιακή. Περιμέναμε από τη Νέα Δημοκρατία να χτίσει πάνω σε αυτή την Ελλάδα, ή έστω να διορθώσει τα δικά μας λάθη.

Απο που να αρχήσω βρε Γιώργο; Ποιά Ελλάδα παραδώσατε; το χάλι μας το μαύρο. Μια Ελλάδα που χρειάζεται παρθενοραφή στα αυτιά για να συνέλθει. Που την σκίσατε απο παντού. Ελεος! Και πάψε να κράζεις πια, σε βαρέθηκα. Πες μου τι έχεις να προτίνεις. Ρε συ, πολύ με πήραξε. Οταν βγήκες έιπα να η ευκαιρία. Λες να τους αλλάξει; Ξέρεις πάντα σε συμπαθούσα για άσχετο λόγο. Κάπου τη δεκαετία του 80 είχε κάνει ένα αφιέρωμα το “computer για όλους”, πιοι πολιτικοί είχαν PC. θυμάσαι; εσύ, ο Μάνος, ο Ανδριανόπουλος και ο Εβερτ. Οταν σε ξαναείδα με το laptop χάρηκα. Και τώρα λυπάμα, μέσα απο την καρδιά μου.

Σήμερα, αντί να μιλάμε για νέα επιτεύγματα, μιλάμε για τη μεγαλύτερη καταστροφή της μεταπολεμικής περιόδου της Ελλάδας. Μιλάμε για τη συγκάλυψη πρωτοφανών σκανδάλων, μιλάμε για την ψαλίδα και την ανισότητα, την κοινωνική αδικία. Μιλάμε για τις γαλάζιες συνεντεύξεις, που υπονομεύουν την αξιοπρέπεια των νέων ανθρώπων, της νεολαίας μας. Μιλάμε για τη βία και την αλαζονεία, τα ΜΑΤ αντί για την ουσιαστική διαδικασία διαλόγου.

Ρε Γιώργο μην τα λες εσύ αυτά. Ο μπαμπάς σου τα εφεύρε. Κατέστρεψε την παιδεία, έκανε όνειρο κάθε πορνόγερου το να πηδήξει 30άρα, μας έκανε μπουρδέλο (έκανε και καλά, τα ξέρεις, τα κακά δεν σκέφτεσαι) Ακούγεσαι όταν τα λες σε αυτούς σαν “είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”.

Ρωτώ τη μέση οικογένεια, του ενός και των δύο παιδιών, αντέχει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, μια πολιτική που αφήνει αυτές τις οικογένειες με 1.000 ή 1.500 ευρώ ή ακόμα και 2.000 μέσα σε μια ακρίβεια;

Εσύ την αντέχεις; μάλλον ναι, γιατί πέρνεις παραπάνω. Εγώ έχω ζήσει και με 400 ευρώ το μήνα, έχω ζήσει και με 3000. Δεν μου είναι άγνωστες καταστάσεις τα πολλά και τα λίγα. Εσένα σου είναι. Δεν αφήνει κανενός σας η πολιτική αυτό το πράγμα. Η τεμπελιά μας σαν Ελληνες το κάνει και η ακρίβεια του Ευρώ.

Υπάρχουν άλλοι δρόμοι, δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Κι εγώ ζητώ να πάμε μαζί σε μια επιλογή ελπίδας, ευθύνης, ασφάλειας και προοπτικής. Ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία όχι να αποδείξω ότι είμαι καλύτερος, αυτό ίσως είναι εύκολο, αλλά ότι είμαστε πολύ διαφορετικοί. Ότι υπηρετούμε τις αξίες της δημοκρατίας, της προσφοράς, όπως έχει κάνει η παράδοση η δικιά μας όλα αυτά τα χρόνια και η οικογένειά μου επίσης.

Συγνώμη Γιώργο αλλά σου την έδωσα, πολλά χρόνια και για πολλά χρόνια. Οχι πια. Αλλαξε τους καραγκιόζηδες, άλληξε τους αλήτες, άλλαξε αυτούς που γίνανε επαγγελματίες πολιτικοί. Αλλαξε αυτούς που ξανάφερες και έγινες χειρότερος, πείσε τον κόσμο για ένα νέο ΠΑΣΟΚ και μετά μίλα. Και μετά τόλμα να μου ζητήσεις να πιστέψω διαφορετικότητα. Βγες ειλικρινής. Ετσι ξεκίνησες… πως κατάντησες 🙁 Απορώ πως δεν αναφέρανε την Εύα και τον μικρό Αντρέα, το γυό σου, δεν σου λέει κάτι; Αξιοπρέπεια; Γιατί πέφτεις τόσο χαμηλά… ντροπή σου. Οχι απλά δεν θα σε ψηφίσω, σε λυπάμαι.

Και θέλω στο τέλος της θητείας μου να μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να πω με ειλικρίνεια ότι “μαζί ξεφύγαμε από το παρελθόν και αλλάξαμε την Ελλάδα”.

Μόνο να το έκανες πριν την ξεκινούσες…

Μπούλης

Αυτά τα τρεισήμισι χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα προς τα μπρος. Δεν ολοκληρώθηκαν όμως όλα, είμαστε στη μέση ενός δύσκολου, ανηφορικού δρόμου ως τόπος, και πρέπει να συνεχίσουμε να κινούμαστε προς τα μπρος με μεγαλύτερη ακόμα αποφασιστικότητα.Κανείς δε λέει ότι είμαστε αλάνθαστοι. Ο τελευταίος θα ήμουν εγώ. Όποιος δρα και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες, θα κάνει και λάθη, θα έχει και αδυναμίες. Όμως, παρήχθη έργο, μπήκαν πολλά πράγματα που ήταν σε κρίση σε μια ρότα.
Σε πιστεύω ακόμα γιατί είσαι σοβαρός και μείνε έτσι. Ξέρω και το πρόβλημα σου. Οι συνεργάτες σου είναι. Τα στελέχη. Οχι οι άμεσοι αλλά οι παλιοί. Δεν θέλω άλλο τα ίδια ονόματα. Τους γιούς και τις κόρες. Είχες χρόνια να βρεις κόσμο, δεν το έκανες. Κάντο τώρα! Ψάξε, οχι στα γραφεία των βουλευτών. Και μόνο που θα παει ο άλλος να ζητήσει ρουσφέτι σου δείχνει το ποιόν του, δεν αξίζει. Ασε τα κομματόσκυλα απ’έξω.
    Μου δίνει αισιοδοξία το γεγονός ότι μέσα από αυτή την πρόσφατη τραγωδία που ζήσαμε αναδείχθηκαν και θετικά μηνύματα. Το πρώτο είναι η έντονη κοινωνική αλληλεγγύη και το δεύτερο είναι αυτός ο νέος πατριωτισμός των Ελλήνων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά αν προχωρήσουμε προς τα μπρος, ενωμένοι.
Καλά που το κατάλαβες. Και έτσι είναι όλοι οι Ελληνες αν τους δώσεις κίνητρο. Βγάλτους απο την μιζέρια τους και τις κόντρες τους. ΜΗΝ ρίξεις το επίπεδο, pleaseeeeeee!
    Γι αυτό, σε αυτή την περίοδο, θα αποφύγω να μπω σε αντιπαράθεση οξεία και πολωτική. Πιστεύω ότι οι πολώσεις, οι εύκολες εντάσεις, οι αφορισμοί στην πολιτική, έχουν βλάψει διαχρονικά και μπορεί να βλάψουν πάλι τον τόπο. Εμείς θα επιμείνουμε στη διατήρηση του ήπιου κλίματος και θα κάνουμε με ειλικρίνεια τις προτάσεις προς τον ελληνικό λαό.

Ισως ο λόγος που μπορεί να σε ψηφίσω αυτός είναι. ΜΗΝ το κάνεις. Οποιος το κάνει ρεζιλεύεται.

    Η πραγματικότητα είναι όπως ειπώθηκε πριν από λίγο: Περιθώρια συνεργασιών δεν υπάρχουν και το ερώτημα είναι “θα υπάρχει κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να προχωρήσει τις αναγκαίες τομές, τις αναγκαίες αλλαγές, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να γίνει ο τόπος μας ανταγωνιστικός”;
Αχ αχ αχ όλοι σας αχ! Γιατί όχι ρε Κώστα. Στην τελική τόσα χρόνια βουλευτής είσαι. Ξέρεις πως δουλεύει το σύστημα. Κανείς δε λέει όχι σε υπουργοκαρέκλα. Καλούς ολοι έχουν. Βρες τους.
    Εγώ πιστεύω ότι εκεί είναι το μεγάλο διακύβευμα. Χρειάζονται αλλαγές σε πάρα πολλούς τομείς. Αυτή είναι η αλήθεια και θέλω να πω στους Έλληνες πολίτες ότι αν με εμπιστευθούν αυτή είναι η απόφασή μου: Να κινηθούμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Να σου πω τι θέλω ακόμα να κάνεις; Αν διάβασες θα είδες οτι σας αποκαλώ συμβασιούχους δημόσιους υπαλλήλους, γιατί αυτό είστε. Αλλοι βγαίνουν στους δρόμους και άλλοι στα μπαλκόνια. Αφου δεν φοβάσαι να είσαι εσύ μην φοβηθείς και τους άλλους. ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ την μονιμότητα. Ψάξε να βρεις σοβαρούς ανθρώπους, υπάρχουν!

To all:

Περιμένω, ΟΛΟΙ σας, να με αντιμετωπίζετε σαν Ευρωπαίο πολίτη Ελληνικής Ιθαγένειας. Είτε σας αρέσει είτε όχι οι περισσότεροι είναι σαν εμένα ή θα γίνουν. Θα πεθάνουν αυτοί του εμφυλίου και του διχασμού και θα μείνετε με εμάς. Φερθήτε σοβαρά να σας πάρουμε στα σοβαρά.

touch nose  

Και τολμήστε να κάνεται χωριστές εκλογές. Θέλω να ψηφίζω κυβέρνηση χωριστά και θέλω να ψηφίζω βουλευτή στον τόπο μου, απο τον τόπο μου, που θα τον αξιολογώ. Ξεχωρίστε τις εξουσίες, δεν μπορεί να είναι Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει. Ντροπή μας σαν κράτος είναι.  Την εφεύραμε την άτιμη την δημοκρατία, ας την έχουμε τυπικά. 

Posted in Debate | No Comments »

Debate 4: δημόσια διοίκηση – διακυβέρνηση.

September 8th, 2007 by

 Παπα και Τσύριζα

Κύριε Πρόεδρε, σε μια προηγούμενη απάντηση είπατε ότι θέλετε να εκφράσετε την οργή. Θέλω να σας ρωτήσω κατά πόσο υπάρχουν όρια σε αυτή την οργή. Πέρσι έζησε η Αθήνα πολλά επεισόδια, αποκορύφωμα εκείνη η σκηνή στον Άγνωστο Στρατιώτη που σφράγισε για κάποιους το χειμώνα.

Δεν πιστεύω ότι έχετε καμία σχέση ως κόμμα με όλα αυτά, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα. Τα καταδικάζετε; Θα κάνετε κάτι για να προλάβουμε την επανάληψη των επεισοδίων φέτος το χειμώνα; Υπάρχουν κάποια όρια στην οργή; Εκεί που αρχίζει αν θέλετε η δημόσια τάξη, η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και της χώρας;”

Τα καταδικάζεται; σιγά μην απαντήσω, άσε με να πω τα άσχετα μου. (Δικό μου άσχετο τώρα: Την ίδια στιγμή στην ΕΤ1 έχει ελληνική ταινία με ψιλοτσοντούλα, όλος ο κώλος της άλλης απέξω να κάθετε πάνω στον άλλον στο κρεβάτι, απο πάνω του και να κουνιέται, η σημιολογία δικιά σου)
Εδώ είναι το μεγάλο λάθος κ. Παπαχελά. Εμείς είναι γνωστό ότι βγαίνουμε με το μέτωπο καθαρό και λέμε τις θέσεις μας, τις λέμε έντονα, δεν καλύπτουμε και δεν στηρίζουμε γεγονότα και κινήσεις βίας. Το μεγάλο λάθος όμως που δεν πρέπει να ξαναγίνει είναι ότι ο κ. Πολύδωρας, ο οποίος απ’ όλα τα κόμματα επέλεξε το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς για να σηκώσει το ανάστημά του, επέλεξε τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, για να πει ότι είναι εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου και ότι είναι έκνομος.

Αντί να ασχολείται με αυτά, θα έπρεπε να ασχολούνταν με τα πυροσβεστικά, με τα καναντέρ, με τα ελικόπτερα, με την κάλυψη των 4.000 κενών που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με τους συμβασιούχους πυροσβέστες, τους δασοπυροσβέστες όπως λέμε που τους πετάμε στο ταμείο της ανεργίας.

Αντί να ασχολείται με κάμερες που θα παρακολουθούν τους φοιτητές ή κάποιες κινητοποιήσεις εργαζομένων που γίνονται, θα έπρεπε να ασχολείται με τη στήριξη της πολιτικής προστασίας. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος το οποίο έχει γίνει και το πληρώσαμε πάρα πολύ βαριά. Είχαμε μια κυβέρνηση η οποία ασχολούνταν με το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, είτε με την παρουσία και με τους λόγους της, είτε με την απουσία του Πρωθυπουργού και δεν ασχολούνταν με τα μεγάλα ζητήματα τα οποία ήρθαν και πληρώθηκαν ακριβά.”

ΔΕΝ απάντησε

  • Τα καταδικάζει; Δεν είπε, εύκολο ήταν ΝΑΙ ή ΟΧΙ λέμε. Ευτυχώς με άλλα λόγια είπε οχι
  • Θα κάνετε κάτι για να προλάβουμε την επανάληψη των επεισοδίων φέτος το χειμώνα; Δεν είπε
  • Υπάρχουν κάποια όρια στην οργή; Δεν είπε

Υπήρχε μια δήλωση ενός στελέχους σας που έλεγε ότι «μεταξύ καναπέ και μολότοφ προτιμάμε τις μολότοφ». Εγώ αυτό που ήθελα να ακούσω από εσάς είναι με πολύ καθαρό τρόπο, καυτηριάζεται αυτού του είδους τη συμπεριφορά, είτε αυτό είναι μολότοφ, είτε είναι η πέτρα, είτε είναι το καύσιμο του κουβουκλίου στον Άγνωστο Στρατιώτη; “

Φυσικά τα καταδικάζουμε και ξέρετε ότι έχει γίνει αυτό. Αλλά ούτε μολότοφ, ούτε καναπέ και είμαστε ευτυχισμένοι. Γιατί αυτοί που πιστεύανε ότι υπάρχει η νέα γενιά του καναπέ, ότι είναι τα χόρτα, ότι είναι τα φυτά, ότι έχει περάσει ο ατομισμός, ότι έχει περάσει ο καριερισμός, ο οποίος καλλιεργείται και μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα, απέδειξε ότι είναι μια νέα γενιά ενεργή. (Και αυτό τι σχέση έχει με εσάς;)
Ποτέ δεν είχαμε ένα τόσο μεγάλο κίνημα μαζί με τους διδάσκοντες, όπου επί ένα χρόνο άντεξε τη βία τη σωματική, τα πράσινα παπούτσια, τις ζαρντινιέρες, τις φυλακίσεις και την ηθική και την πολιτική βία και έφερε αποτελέσματα.

Και είναι πολύ σημαντικό ότι αυτά τα κινήματα έφεραν αποτελέσματα. (Ναι, δίκιο έχεις, δικά σου είναι αυτά τα κινήματα; Μας καπελώνεις;) Αυτά τα παιδιά τα 20 – 25 χρονών, καταφέρανε την μητέρα των μεταρρυθμίσεων της Νέας Δημοκρατίας που είναι η συνταγματική αναθεώρηση να την οδηγήσουν στο καλάθι των αχρήστων. Γιατί όλα τα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα συμμετάσχουν σε 180 ψήφους για να περάσει.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Γιός και Χέρι

Κύριε Πρόεδρε, με αφορμή τις πυρκαγιές, το κόμμα σας εξέδωσε μία ανακοίνωση στις 25/8 και έλεγε, «δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο πόλεμος αυτός ξεκινά από ελληνικά χέρια». Το διευκρινίσατε δύο μέρες αργότερα, 27/8 νέα ανακοίνωση και λέτε, «κανείς από εμάς δεν ξέρει ποιοι και πόσους απ’ όσους λάθρα εισήλθαν τα τελευταία χρόνια, είναι φίλοι ή εχθροί αυτού του τόπου».

Αυτές οι δύο ανακοινώσεις μου δημιουργούν ανησυχία σαν πολίτη για τη στάση σας απέναντι στους μετανάστες. Ποια είναι η μεταναστευτική σας πολιτική;

Κύριε Χατζηνικολάου, καταρχήν πρέπει να απαντήσει εκείνος ο οποίος είπε στο διάγγελμά του λίγες ώρες μετά τις φωτιές τη φράση «θα απαγορεύσουμε σε εκείνους που θέλουν να κάψουν την πατρίδα μας, θα απαγορεύσουμε σε εκείνους που θέλουν να δηλητηριάζουν τις ψυχές των Ελλήνων», ποιους εννοεί. Όταν βάζει «μας», κάποιους εννοεί έξω από εμάς. Και έμενε αδιευκρίνιστο. Εγώ ρωτάω τον κ. Πρωθυπουργό όλες αυτές τις μέρες. Ποιος είναι αυτός; Το διάγγελμά του είναι σαφές. Απάντηση δεν έχει δοθεί.

Εν πάση περιπτώσει, η ερώτησή σας είναι για τους λαθρομετανάστες. Πιστεύω ότι πρέπει να βάλουμε ένα κανόνα. Είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί, πρέπει να εξαντλήσουμε τον πολιτισμό μας, την ανθρωπιά μας, την ευαισθησία μας απέναντι στους ανθρώπους που ήρθαν για το όνειρο και δεν το έχουν βρει. Πρέπει επιτέλους να μπουν κάποιοι κανόνες. Αρνούνται να βάλουν κανόνες. Εγώ αυτό το οποίο προτείνω, να καθίσουμε να συζητήσουμε και να βρούμε κανόνες για να είναι καλύτερη και η δική τους ζωή, αλλά και η δική μας η ζωή. Πιστεύω ότι ζούμε μία περίοδο με έντονες κοινωνικές αναταράξεις. Πρέπει να το δούμε το θέμα με σοβαρότητα.

Εάν το αφήσουμε, πολύ φοβούμαι ότι υπάρχει κίνδυνος, το απεύχομαι βέβαια, να οδηγηθούμε σε κάποιες αυτοδικίες, γιατί σε δικό σας δελτίο ειδήσεων είδα περιοχές των Μεσογείων άνθρωποι να οπλίζονται με καραμπίνες. Και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Να δούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με πολιτισμό, ανθρωπιά και ευαισθησία, ένα υπαρκτό κοινωνικό θέμα.

Μήπως οι μετανάστες; να βάλουμε κανόνες είπε.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Αυτό το τελευταίο που είπατε για τις καραμπίνες και τις αυτοδικίες με ανησυχεί ακόμη περισσότερο και παρακαλώ ακριβώς γι’ αυτό να έχω τα μέτρα που προτείνει το κόμμα σας για τη μεταναστευτική πολιτική.

Είστε υπέρ μιας πολιτικής αλά Σαρκοζί για παράδειγμα; Πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός μεταναστών που θα μπαίνουν στη χώρα; Και τι θα γίνει με τους υπόλοιπους που υπερβαίνουν αυτό τον αριθμό;

Κύριε Χατζηνικολάου και η Ιταλία και η Ολλανδία, αριστερή κυβέρνηση η μία, δεξιά η άλλη, μέσα στη Βουλή συζήτησαν και έκαναν την ποσόστωση. Είπαν ότι αντέχουμε 2,5% η μια χώρα, 3% η άλλη χώρα. Να δούμε εμείς ποιος είναι αυτός ο αριθμός που αντέχουμε. Τι θα γίνει; Κάθε μέρα έχουμε περίπου 2.000 ανθρώπους που υποφέρουν και μπαίνουν στην Ελλάδα. Είπε ο κ. Μπαρόζο στο Ευρωκοινοβούλιο ότι οι τρύπες της Ευρώπης είναι η Ελλάδα και η Ισπανία στα Κανάρια νησιά. Δεν πρέπει κάτι να κάνουμε; Πόσο αντέχουμε; Η δημόσια διοίκησή μας αντέχει; Αντέχουν τα νοσοκομεία μας, αντέχουν τα μαιευτήριά μας, αντέχουν ακόμα και οι φυλακές; Πολύ φοβούμαι ότι δεν αντέχουν.

Τι προτείνετε;

Πρέπει να δούμε το θέμα. Έναν ανοιχτό διάλογο με ευθύνη όλων των κομμάτων για να προσδιορίσουμε πως μπορούμε να λύσουμε το θέμα. Και κάτι άλλο. Δεν είναι ιδιαίτερα σοφό να έχουμε το 75% από μία χώρα που οργανώσεις της μπροστά στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας διεκδικούν εδάφη της Ελλάδος. Να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα με τον καλύτερο τρόπο.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Εισαγγελέας και Κλαψ

Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να σας ρωτήσω για τις θέσεις του Κόμματός σας για τη δημόσια διοίκηση. Ψάχνοντας, λοιπόν, δεν βρήκα κάποια πρόταση που να καταθέσατε στη Βουλή, ένα νομοσχέδιο, μια ερώτηση, τα τελευταία 3,5 χρόνια που ήσασταν Ανεξάρτητος Βουλευτής εκλεγείς με τη Νέα Δημοκρατία. Πρόταση που να είναι διαφορετική απ΄ αυτές της Κυβέρνησης για τη δημόσια διοίκηση πάντα.

Γιατί, λοιπόν, αφού έχετε τόσο διαφορετικές θέσεις ώστε να κάνετε Κόμμα, δεν προσπαθήσατε να τις κάνετε πράξη αυτά τα 3,5 χρόνια; Και γιατί κάποιος να ψηφίσει εσάς τώρα, αφού τόσο καιρό που είσαστε βουλευτής, δεν προωθήσατε αυτές τις θέσεις που μου λέτε, ότι έχετε;
Δεν είμαι βουλευτής των 3,5 χρόνων όπως αντιλαμβάνεστε, είμαι βουλευτής των 33 χρόνων και μπορείτε να δείτε προτάσεις μου σε όλα τα θέματα και της δημόσιας διοίκησης και της παιδείας και της οικονομίας σε απέραντο αριθμό.

Κατά συνέπεια αυτός που ξέρει τις θέσεις μου, μπορεί να τις δει μέσα στη Βουλή σε προτάσεις νόμων, μπορεί να τις δει σε αγορεύσεις μου στη Βουλή, μπορεί να τις δει επίσης σε πολιτική αρθρογραφία μου στον Τύπο. Άλλωστε ανήκω σ’ εκείνους οι οποίοι και μιλούν και γράφουν. Κατά συνέπεια δεν είναι κάτι ξένο, δεν έρχομαι από το πουθενά.

Η θέση μου για τη δημόσια διοίκηση είναι ότι η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα δυστυχώς πάσχει. Δυστυχώς όλες οι μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις οι οποίες επιχειρήθηκαν δεν την κατέστησαν αποδοτική και αξιόπιστη.

Υπάρχουν τεράστια προβλήματα τα οποία αναφέρονται στον τρόπο πρόσληψης, γιατί το ΑΣΕΠ κατά κάποιο τρόπο δεν λειτουργεί όπως αρχικά άρχισε η λειτουργία του. Υπάρχουν ζητήματα μονιμότητας με τους συμβασιούχους, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται και των οποίων το πρόβλημα δεν λύνεται. Υπάρχει πρόβλημα αξιολόγησης και αξιοκρατίας.

Αυτά τα ζητήματα πρέπει να απαντηθούν. Η δημόσια διοίκηση πρέπει να είναι αξιόπιστη και πρέπει να είναι αποδοτική.

Ναι βρε γίγαντα, το ξέρουμε οτι 33 χρόνια εκλέγεσε, το ξέρουμε, αυτό είναι το πρόβλημα. Ξέρουμε οτι έχουμε πρόβλημα, γιατί να σε ψηφίσουμε τώρα, ενω δεν έκανες τίποτα;

ΔΕΝ απάντησε.

Και μετά ο διάλογος

Καταλαβαίνω από την απάντησή σας ότι για το διάστημα που ρώτησα, δηλαδή τα τελευταία 3,5 χρόνια που ήσασταν συνεργαζόμενος, εκλεγείς μάλλον με τη Νέα Δημοκρατία, δεν είχατε κάποια πρόταση για τη δημόσια διοίκηση.
Δεν είναι βέβαιον αυτό το οποίο λέτε, αν δείτε ?
Θα μου επιτρέψετε να ολοκληρώσω;
Συγνώμη – συγνώμη.
Μιλώ, λοιπόν, για δραστηριότητα στη Βουλή γιατί διεκδικείτε ψήφο και παρακαλώ την ανανέωση του χρόνου, ευχαριστώ.
Θα έχετε άλλα τέσσερα δευτερόλεπτα.
Το λέω, λοιπόν, για να δώσετε εσείς μια απάντηση, στο αν τελικά η κάθοδός σας στις εκλογές, όπως λένε ορισμένοι, είναι απλώς ένα ανάχωμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, γιατί αφού 3,5 χρόνια δεν είχατε κάτι διαφορετικό απ‘ αυτά που εκείνη πρότεινε?

Κύριε Ευαγγελάτο, είχα σε πολλές περιπτώσεις διαφορετικές στάσεις. Καταψήφισα το άρθρο 44, καταψήφισα το άρθρο 16 για να σας υπενθυμίσω. Έθεσα εγώ το θέμα του βιβλίου της Ιστορίας για πρώτη φορά. Έθεσα εγώ το θέμα της ψήφισης τροπολογίας με την οποία να επαναφέρεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες.
Μη μου λέτε, ότι δεν είχα. Είχα σε κοινωνικά θέματα διαφοροποιηθεί ή δεν είχα ψηφίσει ή είχα καταψηφίσει διατάξεις.

Για τη δημόσια διοίκηση ήταν το ερώτημα.
Μην κάνετε διάλογο κ. Ευαγγελάτο, σας παρακαλώ.
Συγνώμη, έχετε δίκιο.
Συνεχίστε κ. Παπαθεμελή.
Επαναλαμβάνω, ότι δεν ταυτίστηκα ποτέ, δεν προσχώρησα στη Νέα Δημοκρατία, αυτό το ξέρουν οι πάντες. Είχα μία εκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία το 2004 και από εκεί και πέρα τίποτα περισσότερο.
Η θέση μου και η στάση μου και η ταυτότητά μου είναι τα πασίγνωστη στον ελληνικό λαό.

ΔΕΝ απάντησε

Λιά και Μπούλης

Κύριε Πρόεδρε, δίπλα στο σπίτι μου μένει μια κοπέλα, ένα κορίτσι 8 ετών, την λένε Αναστασία και σε λίγες μέρες θα πάει στη Β’ Δημοτικού. Προχθές συναντηθήκαμε βγαίνοντας εγώ, έπαιζε έξω στο δρόμο και με ρώτησε το εξής καταπληκτικό: Τι χρειάζεται κάποιος άνθρωπος για να γίνει Πρωθυπουργός. Της απάντησα, ότι αν μη τι άλλο, χρειάζεται να είναι αποτελεσματικός. Αν είχατε απέναντί σας την Αναστασία και σας έκανε το ίδιο ερώτημα, τι θα απαντούσατε;

Να η μικρή Αναστασία. Ενώ του δίνει απίθανη πάσα με το “αποτελεσματικός”, συνεχίζει ο άλλος το χαβά του. Μου άρεσαν τα “Να αλλάξουμε νοοτροπία όλο” και το “εμπιστεύομαι τους πολίτες” α ρε cost-jfk! Εδώ έγινε και η πρώτη κοντρίτσα των δημοσιο-γράφων (ιδιωτίκο-γράφων μήπως;)

Θα σας έλεγα το εξής κ. Λιάτσο, ότι για να είναι αποτελεσματικός ένας Πρωθυπουργός οφείλει πρώτα απ’ όλα να έχει την πολιτική βούληση και ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Επειδή όμως το αντικείμενο για το οποίο συζητάμε είναι η δημόσια διοίκηση και το κράτος, θα προχωρούσα να σας πω, ότι το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής της ελληνικής κοινωνίας, διαχρονικά, με ευθύνες όλων, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. (Δηλαδή συμφωνείς οτι το να είσαι αποτελεσματικός χρειάζεται για να γίνεις πρωθ-υπουργός; Εγώ αυτό κατάλαβα, τίποτα άλλο δεν θέλει;) Το ερώτημα είναι πώς αυτό το ανατάσσουμε, πώς φτάνουμε σε ένα κράτος το οποίο να είναι αυτό που απαιτούν οι πολίτες. Ένα κράτος αρωγός στην ώρα της ανάγκης, που να διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα και τον πολίτη στις συναλλαγές του.

Έχουν γίνει βήματα, σοβαρά βήματα σ’ αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να σας πω ότι έχουν καταργηθεί 200 πιστοποιητικά, ότι σήμερα για να φτιάξεις μια ανώνυμη εταιρεία αντί για 25 στάσεις, βήματα, χρειάζονται μόνο πέντε, αλλά δεν αρκούν αυτά. Χρειάζεται να πάμε παραπέρα, να ανατρέψουμε νοοτροπίες, όπως είπα και πριν, δεκαετιών.

Φτιάχτηκε νέος Υπαλληλικός Κώδικας. Φτιάχτηκε Κώδικας για τους Δήμους και τις Κοινότητες. Μέχρι το τέλος του χρόνου ψηφίζεται και ο Κώδικας για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Τα λέω όλα αυτά για να σας δώσω την εικόνα, ότι πράγματι χρειάζονται και προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις.

Αλλά σε τελική ανάλυση ένα είναι το μεγάλο κριτήριο: Να αλλάξουμε νοοτροπία όλοι και βεβαίως όσοι απασχολούνται και στο δημόσιο, και αντί από την αρχή που ισχύει μέχρι σήμερα, δεν εμπιστευόμαστε τον πολίτη γι’ αυτό χρειαζόμαστε χιλιάδες πιστοποιητικά διαφάνειας ή προστασίας του δημόσιου συμφέροντος, το αντιστρέφουμε και το κάνουμε, εμπιστευόμαστε τον πολίτη στο βαθμό που όταν παρανομήσει θα έχει σοβαρές κυρώσεις.

ΔΕΝ απάντησε ευθέως

Κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου κάτι άλλο, γιατί η τσέπη μας, η οικονομία, είναι σε όλα τα ερωτήματα μέσα και ελπίζω να το αποδεχθεί και η κα Χούκλη.

Ο μέσος κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι σε καθαρό χρήμα 550 €. Είστε παντρεμένος και έχετε δύο παιδιά. Υποθετικό το ερώτημα, αλλά θα σας το υποβάλω. Θα μπορούσατε κ. Καραμανλή να ζείτε το μήνα με 550 €, δηλαδή με 17 € – 18 € την ημέρα;

Κύριε Λιάτσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στον τόπο μας υπάρχουν άνθρωποι που τα φέρνουν πολύ δύσκολα βόλτα. Αυτή είναι η αλήθεια. (Δηλαδή αυτό λες; Θα τα έφερνα δύσκολα βόλτα. Πες οχι δεν θα μπορούσα, ή ναι θα μπορούσα πολύ δύσκολα. Πες , ακόμα καλύτερα, δεν έχω βρεθεί ποτέ σε αυτή τη θέση για να ξέρω)

Το ερώτημα είναι πέρα από τη διαπίστωση τι κάνει κανείς γι’ αυτό; Εμείς και εγώ προσωπικά έχω ξεκάθαρη πολιτική σ’ αυτό. Χρειάζονται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να γίνει η Ελλάδα μια πιο ανταγωνιστική, μια πιο παραγωγική οικονομία. Σ’ αυτό το δρόμο είμαστε, δεν θα ξαναμπώ στην παρουσίαση όλων των μεταρρυθμίσεων. Χρειάζονται και άλλες. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, δεν είναι ικανοποιητικά. Ακόμα η ανεργία είναι υψηλή, αλλά όταν από 11,3% που την παραλάβαμε έχει πάει σε 3,5 χρόνια στο 7,7%, σημαίνει ότι υπάρχει πρόοδος.

Δεύτερον, πρέπει να ξαναδούμε την κοινωνική μας πολιτική. Βεβαίως χρειάζονται πόροι και περισσότεροι πόροι τους οποίους όμως γεννά μια παραγωγική οικονομία, μια οικονομία που ανθεί. Αλλά και αυτοί οι πόροι πρέπει να πηγαίνουν στους πραγματικά δικαιούχους, στους πραγματικά έχοντες ανάγκη.

Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη που με τους κοινωνικούς πόρους στις μεταβιβάσεις, το ποσοστό μείωσης των φτωχών είναι πολύ μικρότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που σημαίνει εδώ και ανάγκη μεταρρύθμισης του κοινωνικού κράτους.

ΔΕΝ απάντησε ξεκάθαρα

Υστερία και Μπήχτης

Κύριε Πρόεδρε, ανεξάρτητα από την υπόθεση των ομολόγων, ή θα έλεγα παρά την υπόθεση των ομολόγων, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να υπολείπεται, να υστερεί της Ν.Δ. στα θέματα της διαφάνειας.

Η Ν.Δ. παίρνει σταθερά καλύτερους βαθμούς από εσάς, εννοώ από την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι κάτι που σας προβληματίζει; Γιατί πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ κουβαλάει αυτό το βαρύ φορτίο; Έχει να κάνει αυτό και με συγκεκριμένα πρόσωπα;

Εγώ θα σας μιλήσω για το μέλλον, αλλά θα σας μιλήσω και γι’ αυτό το οποίο άκουσα και από τον κ. Καραμανλή. Βέβαια είναι η δημόσια διοίκηση ο μεγάλος ασθενής. Αλλά μεγαλύτερος ασθενής για την δημόσια διοίκηση είναι μια κυβέρνηση που δεν αλλάζει νοοτροπία. Μια κυβέρνηση που δεν δημιουργεί διαφάνεια. (Εσένα αυτό σε ρώτησαν;)Εμείς καταθέσαμε προτάσεις και απόψεις ακριβώς για να χτυπήσουμε το θέμα της διαφθοράς εδώ στην Ελλάδα. (Και νομίζεις οτι ο λαός ξεχνά ποιός την έκανε την διαφθορά, εδώ στην Ελλάδα, τεράστια; ε; νομίζεις;) Δεν εισακουστήκαμε. Δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί μας η κυβέρνηση. Όχι μόνο αυτό. Προχώρησε στις γαλάζιες συνεντεύξεις, προχώρησε στην αλλαγή των προσόντων των διευθυντών να μην έχουν ξένη γλώσσα για να μπορούμε να βάλουμε τους υμέτερους.  (Δηλαδή ρε Γιώργο η ξένη γλώσσα είναι προνόμιο μόνο των αριστερών; Δεν ξέρεις κανένα δεξιό να ξέρει Αγγλικά, εγώ βλέπω έναν δίπλα σου ακριβώς!)    Προχώρησε σε μια αντίληψη κομματικοποίησης των πάντων. Των Σωμάτων Ασφαλείας, των Πυροσβεστών. Ένα μήνα πριν τις πυρκαγιές, άλλαξε τους περισσότερους αξιωματικούς στην Πυροσβεστική με κομματικά κριτήρια. (Οπως μάθεις. Την έκφραση πρασινοφρουρός τυχαία την έβγαλε ο λαός;) 30 χρόνια με αξιοκρατικά κριτήρια είμασταν;) Βεβαίως το αποτέλεσμα το καταστροφικό.

Πρέπει να τελειώσει η λογική του κράτους λάφυρο που είναι η βάση της διαφθοράς, είτε είναι στα ταμεία, είτε είναι στα καρτέλ (Να είχαμε κανένα καρτέλ βρε παιδί με κόκα, θα την πέρνατε και πιο φτηνά τουλάχιστον), είτε είναι στις προσλήψεις και οπουδήποτε αλλού.

Πρέπει να τελειώσουμε με αυτή την παλιά αντίληψη. Αυτό εγώ εκπροσωπώ, αυτό παλεύω και αύριο αυτό θα το εφαρμόσω ως Πρωθυπουργός.

Ο απίθανος λέει “Εδώ στην Ελλάδα δεν μας ακούσανε”, και πού σε ακούσανε παιδί μου; για πες μου; Κράζω, κράζω και κράζω πάλι. Και πάλι σε λένε “Δεν μου απαντήσατε” και πάλι δεν απαντάς.

ΔΕΝ απάντησε

Δεν μου απαντήσατε βέβαια γιατί θεωρείτε ότι υπολείπεστε της Ν.Δ., αλλά επειδή η ευκαιρία μας είναι πολύ συγκεκριμένη, εγώ θα σας ρωτήσω κάτι άλλο σε σχέση με τους γαλάζιους διορισμούς. Το έχετε καταγγείλει κι άλλες φορές. Διορισμοί από το παράθυρο. Δηλαδή παράνομοι. Εάν εκλεγείτε, θα νομιμοποιήσετε αυτό που αποκαλείτε παρανομία, ή θα τους διώξετε;
Δε μιλώ για παρανομίες, εγώ μιλάω για μια άλλη αντίληψη…
  Πώς, αυτό είπατε.

    Εγώ μιλάω για μια άλλη αντίληψη στη Δημόσια Διοίκηση. Θα αντιμετωπίσουμε και την παλαιότερη γενιά των συμβασιούχων, (ποιος είπες; τι; ποιος τους έκανε έτσι to start with, για να καταλαβαίνεις) που τους εξαπάτησε η Νέα Δημοκρατία, αλλά και τη νέα γενιά που δημιούργησε η Νέα Δημοκρατία με κριτήρια αξιοκρατικά, όχι κομματικά, με στοργή και με ανθρωπιά, αλλά σύμφωνα και με τις πραγματικές ανάγκες της Δημόσιας Διοίκησης.Και βεβαίως, εγώ θέλω να σας τονίσω, ότι δεν συγκρίνω τις δικές μας προτάσεις, τις δικές μας πολιτικές και τις δικές μας στοχεύσεις με το έργο το οποίο έκανε τα τελευταία χρόνια η Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσης ενός κράτους δικαίου, χειραγώγησης σημαντικών θεσμών, από τη δικαιοσύνη μέχρι τα Σώματα Ασφαλείας. Προσπάθειας να δημιουργήσει ομηρία στους νέους ανθρώπους στις επιλογές και στις προσλήψεις.

Αυτά τελειώνουν με τη δικιά μου Κυβέρνηση.  (ΩΧ! και τι αρχίζει;)

ΔΕΝ απάντησε

Ομορφη και Παπα

Κυρία Χούκλη, θα παρακαλούσα δύο δεύτερα επί της διαδικασίας.
Όχι κα Στάη, δεν μπορείτε.
Όχι κα Χούκλη, θα σας παρακαλούσα να επιβάλλετε τη διαδικασία την οποία ήρθαμε όλοι εδώ να σεβαστούμε.
Να σεβαστούμε τις θεματικές ενότητες, το έχω πει από την αρχή και παρακαλώ όλοι να σεβαστούμε τη διαδικασία.
Και σας παρακαλώ πολύ να το επιβάλλετε σε όλους μας, γιατί έτσι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, το ζήτησα επανειλημμένως.
 Έχετε απόλυτο δίκιο, γι’ αυτό σας βοηθάω. Σας βοηθάω, είναι η δεύτερη φορά που το κάνω.
Ευελπιστώ ότι η εμπειρία σας και η συναδελφική αλληλεγγύη θα βοηθήσει στην ευρυθμία αυτής της διαδικασίας.
 Ωραία, προσπαθώ να σας βοηθήσω.

Εδω που θέλει να βοηθήσει η πρασινομάτα και τρώει τον χρόνο. (Σε είπε κανένας να βοηθήσεις; δεν καταλαβαίνεις οτι λες την άλλη άχρηστη έτσι, ή το καταλαβαίνεις και το κάνεις επίτηδες; εμένα έπρεπε να βάλετε συντονήστρια να δείτε κακα παιδάκια ,λες και δεν σε έχουμε δει πως συντονίζεις). Και πως βοηθάς μωρή; έτσι είναι η βοήθεια… ΟΥΥΥΥ
Λοιπόν, κα Παπαρήγα, θα έρθω στην κυριολεξία στο κεφάλαιο και τη λέξη “διακυβέρνηση” αυτής της θεματικής. Εσείς κριτικάρετε σταθερά τη διακυβέρνηση της χώρας από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά δεν μας δίνετε δικό σας μοντέλο διακυβέρνησης.    Και αναρωτιέμαι για ποια διακυβέρνηση της χώρας μπορείτε να μας μιλάτε εσείς, το Κομμουνιστικό Κόμμα, αφού μας έχετε δηλώσει επανειλημμένως ότι είστε ρεαλιστές, γνωρίζετε ότι δεν θα κυβερνήσετε, ότι δεν θα κερδίσετε εκλογές κι επίσης μας λέτε ότι δεν θα συνεργαστείτε και με κανέναν άλλον. Για ποια διακυβέρνηση μας μιλάτε;

Το πρώτο πράγμα που έχει σημασία είναι να ανοίξει ο δρόμος, ούτως ώστε μια άλλη διακυβέρνηση, μια άλλη κυβερνητική εξουσία να μην είναι όραμα, αλλά να γίνει πραγματικότητα.Το πρώτο λοιπόν που έχουμε μπροστά μας και σκεπτόμενοι ρεαλιστικά είναι: Το βράδυ των εκλογών αντί να είναι φοβισμένος ο αδικημένος λαός, να είναι φοβισμένα τα δύο κόμματα, είτε το ένα είναι κυβερνητικό, είτε το άλλο είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση. Και να ξεπεραστεί αυτή η φοβία που υπάρχει ότι αν έχουμε μία αδύναμη κυβέρνηση χανόμαστε.

Είναι καίριο αυτό το ζήτημα, γιατί πραγματικά όταν υπάρχει ένας τέτοιος φόβος, όταν υπάρχει ένας τέτοιος εγκλωβισμός σε δύο κόμματα τα οποία έχουν δημιουργήσει τόσα βάσανα στο λαό, τότε δεν μπορείς να μιλάς για άλλη διακυβέρνηση.

Εμείς λοιπόν πιστεύουμε ότι πρέπει ακριβώς ο λαός με την ψήφο του να αποκτήσει εκείνο το θάρρος που θα τον οδηγήσει να έχει μία αδύναμη, αλλά εγώ θα έλεγα και ασταθή ακόμα δικομματισμό και ασταθή δικομματική εναλλαγή και να έχουμε ένα ανασυνταγμένο και αναγεννημένο κίνημα.

Καμιά διακυβέρνηση φιλολαϊκή, σύγχρονη, καταπληκτική δεν μπορεί να έχουμε, όταν το λαϊκό κίνημα είναι αδύναμο και αν θέλετε όταν το λαϊκό κίνημα περιορίζεται απλώς να διεκδικεί ορισμένα αμυντικά αιτήματα έναντι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας μην πιστεύοντας στη δική του δύναμη να παλέψει για τη δική του εξουσία.

Τι να σχολιάσω; αφού δεν είπε τι θα έκαναν αυτοί.

ΔΕΝ απάντησε

Κυρία Παπαρήγα, να γίνω και πιο συγκεκριμένη στο θέμα διακυβέρνηση για σας. Ας πούμε εσείς πως θα οργανώνατε τον κ. Φούρλα, τον κ. Κόη και τα ελικόπτερα του στρατού για να αντιμετωπίσετε τις πυρκαγιές;

Να σας πω κάτι, το κράτος είναι ταξικό και άδικο. Δεν το θεωρώ όμως νομοτέλεια να μην είναι σε θέση μία κυβέρνηση να δημιουργήσει τουλάχιστον και να έχει έναν μηχανισμό πρόληψης και καταστολής όταν εκδηλωθούν τα προβλήματα των πυρκαγιών. Δεν το θεωρώ νομοτελειακό.Όμως, φαίνεται ότι έχει την εξήγησή του αυτό και είναι διαχρονική. Και η εξήγηση ποια είναι: Όταν ο κύριος προσανατολισμός είναι να έχεις ένα κράτος όπου δίνονται χρήματα για καταστολή, θα έλεγα για διάφορους αντιλαϊκούς και αντιπαραγωγικούς με μία έννοια στόχους, με το νόημα που θεωρείται το αντιπαραγωγικό σήμερα, δεν σου περισσεύουν λεφτά για να προσλάβεις πυροσβέστες, για να έχεις σύγχρονα μέσα. Αλλά υπάρχει και το θέμα της πρόληψης.

Και τέλος, όταν μία πολιτική κρατική κυβερνητική αποτελεί τον ηθικό αυτουργό της εμπορευματοποίησης της γης και της αλλαγής χρήσης γης, τότε νομίζω χάνει τα αντανακλαστικά του απέναντι και στη δασική προστασία.

Μου αρέσουν οι ρεαλιστικές και συγκεκριμένες σου απαντήσεις. Οποιο ΚΝιτάκι ρωτούσες το ’81 το ίδιο θα έλεγε. Βγάλε την κασέτα και πες: Εμείς θα κάναμε αυτό και αυτό.

ΔΕΝ απάντησε

Συμπέρασμα σκέλους Διακυβέρνησης. Αλλα λόγια να αγαπιώμαστε.

organize  
Σκορ : 1 και μισό απάντησαν 4 και μισό δεν.

Posted in Debate | No Comments »

Debate: Υγεία – Κοινωνία

September 8th, 2007 by

Παπα και Μπούλης

Ως πρώτη ερώτηση και πρώτη απάντηση ο χοντρούλης μιλούσε πάρα πολύ γρήγορα.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Γιός και Μπήχτης

Πρώτο και καλύτερο το “δεν βλέπω” (Τι δεν βλέπει; την ώρα να μας γαμήσει που έλεγε και ο Γκουσγκούνης;)

Δεύτερο (που το ξαναήπε μετά) “τα λεφτά δεν είναι το πρόβλημα”. Το ξέρουμε ρε παιδειά, τα λεφτά δεν είναι ποτέ το πρόβλημα για αυτούς που τα έχουν… Και άμα δεν είναι γιατί δεν τα έδωσες τόσα χρόνια; Πλάκα μας κάνεις, cd, ή κασσέτα;

ΔΕΝ απάντησε

Εισαγγελέας και Παπα

Παραδέχτηκε την ουτοπία, αλλά είπε μια καλή ατάκα σχετικά με το ότι δεν χρειάζεται πάντα ενα μοντέλο για να μιμιθούμε.

ΔΕΝ απάντησε

Λιά και Τσύριζα

Εδω απόρησα αν πραγματικά έχει πάει ποτέ σε νοσοκομείο ο άνθρωπος, όχι guest star, αλλά ως ασθενής. Φυσικά να μην χρειαστεί, αλλά πραγματική άγνοια έχει (όπως και όλοι τους for that matter)

Στη λίγο πιο προσωπική ερώτηση με το εγκεφαλικό που ξεσήκωσε τις άλλες (είπα να αλλάξω nick μετά απο αυτό και να ονομάζω την όμορφη υστέρο, αλλά…) έλαμψε ο ορισμός της άσχετης απάντησης και του κλασσικού κόμπλεξ του μικρού. Ολοι οι κακοί θέλουν να μας εξοντώσουν και δεν απαντάνε σε ΕΜΑΣ, τις εαυτού μεγαλειότητες, ίσα ρε…

ΔΕΝ απάντησε

Υστερία και Χέρι

Πούστικα μεν αλλά απάντησε, ο Μητσοτάκης έχει δίκιο τελικά! (Ως συνήθως θα πω εγώ, έπρεπε να αποσυρθεί για να του βγάζουν όλοι το καπέλο). Ηταν αρκετά σοβαρός και είπε καλή ατάκα με τη σπλήνα που πονάει σε όλους το ίδιο (μη ακούσω κιχ απο γιατρό που είναι ο και οχι η σπλήνας…)

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Ομορφη και Κλαψ

Η πρώτη καταπληκτική περιαυτολογία, ΕΓΩ που βγήκα 11 φορές, ΕΓΩ που είμαι 33 χρόνια. Στο κομμάτι με τα drugs κάτι είπε για ποινές… στις κυβερνήσεις.

ΔΕΝ απάντησε

Συμπέρασμα σκέλους υγείας. Απο την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Ως πρώτη ερώτηση ο καθένας είπε τα δικά του.

Σκορ : 2 απάντησαν 4 δεν.

Posted in Debate | No Comments »

Debate: Εξωτερική Πολιτική

September 7th, 2007 by

Παπα και Μπήχτης

Εδω σοκαρίστηκα, είπε: “Η θέση της Ελλάδας δεν είναι καπαρωμένη”, ρε συ, μπας και έχει δίκιο ο χέρι που λέει οτι τα ίδια λέει και η 3η την τάξη; Συνέχισε το κράξιμο μετά. Τον ξαναρωτάει και λέει “δεν δέχομαι αυτόν τον όρο”. Δηλαδή θα τις δώσουμε αν πάμε στη Χάγη ή ενοούσες δεν το ξέρω το γκρί το gray ξέρω, στην μητρική σου;

ΔΕΝ απάντησε

Γιος και Παπα

Ναι την καταψηφίσαμε την Κύπρο και όλους τους άλλους και ουστ βρε ΕΟΚ και θυμήθικα και το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, αθάνατο ΚΚΕ, το τελευταίο κουμουνιστικό κόμμα στον πλανήτη εμείς θα το έχουμε! Ελληνάρες.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Εισαγγελέας και Τσύριζα

Ο καλά καμία σχέση απάντηση. ” Ωραία ερώτηση καθαρή απάντηση δεν έχει”

ΔΕΝ απάντησε

Λιά και Χέρι

Βρ, βρε και με θέμα Σκόπια και ονομασίες, κιχ ο Χερι-χέρι. Το μόνο που είπε είναι οτι δεν θέλει πόλεμο. (Αυτό μας έλειπε)

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Υστερία και Κλαψ

Εδω τον άδειασε τον άλλον. ΠΟΛΥ καλός. Μου άρεσε που είπε οτι κανένας δεν είναι πιο πατριώτης απο τον άλλο.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Ομορφη και Μπούλης

Και αυτό ήταν είδηση! Το είπε ξεκάθαρα, ΝΑΙ θα ασκήσουμε βέτο.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Συμπέρασμα σκέλους εξωτερικής πολιτικής. Και εδώ θα έπρεπε να υπάρχει μια συναίνεση, αλλά σκατά. Φοβήθηκα οταν θυμήθηκα τον Γιωργάκη Υπουργό Εξωτερικών (ας μην έκανε γκάφα ο χοντρός τότε και πολυ θα γινόταν ΥΠΕΞ…)

Σκορ : 3-3

Posted in Debate | No Comments »

Debate – Παιδεία

September 7th, 2007 by

paidakia 

Το ποιο ενδιαφέρον κομμάτι γιατί σχεδόν όλοι απαντήσαν στο θέμα. Το τι είναι ασπρόμαυρο.

Παπα και Χέρι

Τα έβαλε με το βιβλίο. (Κάποιο δίκιο, ότι αν κάναμε δημοψήφισμα η πλειοψηφία θα διαφωνούσε, είχε). Ερηξε το υπονοούμενο για Τζεμ και Γιωργάκη.

Στην ερώτηση ακριβώς ΔΕΝ απάντησε.

Γιός και Κλαψ

Καλό το γύρισμα για το σύνταγμα και το τι παιδεία λέει αυτό.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ και στα 2.

Εισαγγελέας και ΜπούληςΑπάντησε για τις βάσης οτι έγινε μηχανογραφικό λάθος, (No big deal indeed). Καθυστερίσαμε στο διάλογο. Παραδέχτηκε οτι ΔΕΝ έκανε οσα υποσχέθηκε (μπράβο του σε αυτό, σπάνια ακούς παραδοχές), δεν δικαιολογήθηκε, το έρηξε λίγο στην οικονομία και είπε οτι θα το κάνουν στη 2η, αν έχουν, τετραετία.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Λιά και Μπήχτης

Μου άρεσε η ερώτηση, σοβαρά.  Μου άρεσε και οτι απάντησε, για το open university και για το ολοήμερο. Κατα τα άλλα, πάλι πολύ κριτική. Το καλύτερο: “υπάρχουν τα λεφτά” Γιατί καλό μου τότε δεν τα έδωσες τότε; ε;

Είναι υπερ των δημοσίων και τάξη στα ιδιωτικά, στα ΣΥΝ.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ (πρώτη φορά σε ολόκληρη την ερώτηση)
Υστερία και Παπα

Μου άρεσε πολύ οτι παραδέχτηκε οτι το παιδί της πήγε σε ιδιωτικό σχολείο και ήταν ειλικρινής, αλλά η ατάκα “θυσιάστηκαν και πήγαν σε ιδιωτικό” ε! όχι βρε καλή μου και θυσιάστηκαν! Απάντησε πάντως και οτι θα ξαναέχουμε φασαρίες στους δρόμους. At least honest!

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Ομορφη και Τσύριζα

Απίθανος! Ανακαλέστε…. ίσα ρε! προασπιστή των φοιτητών, σε έβαλε κανένας αρχηγό;

ΔΕΝ απάντησε

Συμπέρασμα σκέλους παιδείας. Βλέπε όπως εκλογές στα ΑΕΙ, ολοι νικήσαμε. Αντι να συμφωνήσουν τα ρεμάλια να το βγάλουν αυτό το κομμάτι απο το κόμματα και να το δούνε όλοι μαζί… Κάντε ρε πούστηδες ενα φορέα για την παιδεία εξωκομματικό ή υπερκομματικό έστω.  Ολα τα γαμήσατε και αυτό; Μήπως είστε όλοι παιδέρες και θέλετε νέο αίμα για σεξ; Σοβαρά τώρα, αφήστε το, αφού είστε άχρηστοι όλοι εδώ.  Δώστε ενα budget, 1, 3, 5 % δεν έχει σημασία το πόσο και το ποσό, αλλά δώστε budget και αφήστε το απο τα πολιτικοχέρια σας αλήτες.

Σκορ : 4 απάντησαν 2 δεν

Posted in Debate | No Comments »

Debate: Γενικές ερωτήσεις

September 7th, 2007 by

Παπα και Κλαψ

Και που βρήκες τα λεφτά- μα δεν είναι τόσο πολλά, τζάμπα πράγμα 10.000 και βρήκαμε θέσεις.

Αλλαξες 3 κόμματα- εγώ ποτέ 1 μόνο και ΕΓΩ είμαι 33 χρόνια βουλευτής. (Θεέ μου πόσα έχει πάρει δηλαδή;)

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Γιός και Μπούλης

Η είδηση…. χαρά στην είδηση! οτι δεν θα συνεργαστεί, γιατί το να γίνουν εκλογές ξανά, δεν είναι στο χέρι του, είναι στο αν θα συνεργαστούν οι άλλοι.

Ααααα ξέχασα, απάντησε και στον τσύριζα οτι δεν είπε ταραξίες τους φοιτητές αλλά τα ρεμάλια… (στα ΣΥΝ πάντως, απάντησε!)

Είπε στον χέρι οτι είναι άκρο. Overall ΑΠΑΝΤΗΣΕ.

Εισαγγελέας και Μπήχτης

Τα ίδια κάνατε και εσείς- τι λες παιδί μου , εγω είμαι αρχηγός νέας εποχής. (Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς)

ΔΕΝ απάντησε. Τον ξαναρωτάει το ίδιο και ΔΕΝ απαντάει ξανά. Κράζει τους άλλους μόνο.

Λιά και Παπα

Και ποιά η γνώμη σας για τους τσιρίζω; – Το αρνούμε – δεν είναι αριστεροί αυτοί

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Υστερία και Τσύριζα

Συνεργασία; – απντάω στο ΚΚΕ πρώτα, που το κακό παιδί δεν μας μιλά, και ΟΧΙ δεν συνεργάζομαι, να να να να δείτε εσείς κακά παιδία, ολόκληρη παρέα 10 παιδάκια είμαστε και δεν μας παίζει κανείς.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ όμως.

Ομορφη και Χέρι

“Ποτέ μη λες ποτέ ” to quote 007 και “Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα” to quote the dead.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Συμπέρασμα γενικού σκέλους. Ο καθένας τα δικά του.

Σκορ : 5  απάντησαν 1 δεν.


Posted in Debate | No Comments »

Debate: Οικονομία

September 7th, 2007 by

 Συνδιασμός:

Παπα και Παπα

Απάντησε! είπε έχετε και δίκιο! Πρότεινε να πάνε οι επιχειρήσεις στον λαό.

Γιός και Τσύριζα

Δεν απάντησε. Ασχολήθικε με υο τι έκανε ή δεν έκανε η κυβέρνηση. Και ΕΜΕΙΣ (η αγαπημένη του λέξη) τι είπαμε εμείς και δεν μας ακούσαν (ουάαααα)

Εισαγγελέας και Χέρι

Απάντησε. Είπε οτι τον παρεξήγησαν (αχ το πουλάκι μου) στα λογάκια του, στο πρώτο σκέλος. Να βάλουμε χέρι στις τράπεζες και να μεγαλόσουμε την πίτα.

Λιά και Κλαψ

Δεν απάντησε. Ξέφυγε, σύγκρινε μπλε και πράσινα ανθρωπάκια. Ασχετα με την ερώτηση.

 Υστερία και Μπούλης

Απάντησε στο πρώτο σκέλος. Είπε “μου πήρε 3 χρόνια να το καταλάβω” Ειλικρινής στα συν, άργησες στα πλην. Στο δεύτερο μέρος για το ΦΠΑ δεν απάντησε.

Ομορφη και Μπήχτης

Δεν απάντησε. Για το ΦΠΑ ούτε λέξη. Ξανά κριτική τι κάναν οι άλλοι.

Συμπέρασμα οικονομικού σκέλους. Μία παραδοχή, οτι γίναν λάθη, μία παραδοχή οτι ο κουμουνισμός απέτυχε, μια παραδοχή οτι οι τράπεζες τα πέρνουν.

Τι έχουν κάνει όλοι τους; Μία τρύπα στο νερό

tripa sto nero 

Σκορ : 2 και μισό απάντησαν 4 και μισό δεν.

Posted in Debate | No Comments »

Debate – and the winner is:…

September 7th, 2007 by

 debate

Ο Λιάτσος! με διαφορά κι’όλας. Ο μόνος και ο μόνος που ήταν αληθινός στο κανάλι του. Star παιδί μου. Ανθρώπινες ερωτήσεις, όχι κλισέ και cool.

Οι άλλοι όλοι, την προσωπική τους προβολή και το χαβά τους. Ο Υπουργογιός φυσικά με το συνήθες arrogance φορεμένο λέει κιόλας στο τέλος: “ΕΓΩ έβγαλα την είδηση!!! ΕΓΩ”, η όμορφη, ως συνήθως να κλέψει την παράσταση η υστερικιά ήταν ήρεμη (παράδοξο) ο εισαγγελεύς κλασσικός και εξυπνάκιας, και ο  παπας σοβαρός, ίσως περισσότερο επειδή πήγε σε σοβαρό κανάλι (by the way…. Θεέ μου, σε παρακαλώ ας μείνει σοβαρό το κανάλι με το αγγλικό όνομα στα Ελληνικά και να μη γίνει σαν τα άλλα, pleaseeee).

Αναμενόμενοι όλοι.

Η hostess αν και δεν τα έχωσε σε κανένα ήταν υπόδειγμα ευγένειας, υπομονής και αξιοπρέπειας.

Στο κομμάτι true to party:

η Κόκκινη αξίζει ΕΥΓΕ! Γι’αυτό μου αρέσουν οι κουμουνιστές, αληθινοί στα πιστεύω τους τουλάχιστον, άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτά.

Ο Μπήχτης σαν την φάση που περνά το κόμμα του: ασχολούμαστε με τους άλλους, δεν απαντάμε και κράζουμε.

Ο Μπούλης σοβαρός αλλά όχι True στον κόσμο του, είναι πολύ καραγκιόζηδες, μακάρι να του μοιάξουν.

Ο Τσύριζα, τσύριζε… αλλά true, σαν τον κόσμο του, άλλα αντί άλλων. Γενικά, δομικά, σφαιρικά, και αόριστα.

Ο χέρι-χέρι με εντυπωσίασε, δεν ξέρω τι πιστεύει ο ίδιος, είναι πολύ έξυπνος για να… δυστυχώς οι οπαδοί του πιστεύουν άλλα.

Ο Κλαψ είναι τουλάχιστον ο ευατός του αλλά δυστυχώς έχει και κάποιους άλλους έτσι ακόμα το 2007, που θα πάει θα τους πάρει κάποτε ο Ρούλης, γερνάνε…

Αλλά ο real winner ήταν η Αναστασία, η μόνη που πείρε 2 απαντήσεις!

Posted in Debate | No Comments »

« Previous Entries